Het broekenwoordenboek

Wij zijn zelf soms ook zoekende hoor.  Al die informatie op de etiketten tegenwoordig. Wat betekent dat nou? Daarom hieronder een mini broekenwoordenboek:

Low waist: met lage taille

High waist: met hoge taille

Skinny: zeer nauw aansluitend, vaak met stretch

Slim: vrij aansluitend, maar niet zó aansluitend als een skinny model

Straight of regular: recht model

Baggy: zeer loszittend met verlaagd kruis

Boyfriend: loszittend model waarvan de pijpen naar beneden toe smaller zijn en dat laag op de heupen hangt

Girlfriend: loszittend model (maar niet zo los als een boyfriend jeans) dat smaller aan de benen zit en een hoge taille heeft

Mom jeans: loszittend, recht model met een hoge taille en laag kruis

Bootcut: met wijde pijpen vanaf de kuiten

Wide: met wijde pijpen vanaf de billen

Flared: met wijde pijpen vanaf de knie

Raw denim: donkere, eerder stugge jeans

Bleached: gebleekte jeans

Ripped, distressed of destroyed: jeans met scheuren of rafels

Cropped: een beetje korter, ongeveer 7/8-lengte.

Capri: net over de knie

Bermuda: Net op de knie

Short: Halverwege het dijbeen

Jogger: Met een elastische tailleband en een touwtje

Ontdek je eigen stijl hebben we buiten op onze gevelposters staan. En ik zeg dan altijd. De stijl waar je op dat moment zin in hebt. Want bij mij is het afhankelijk van mijn humeur, gelegenheid, dikke of niet dikke dag en het weer. Bij een vrouwelijke stijl kun je heel wat kanten uit. Het belangrijkste is dat de broek je vormen benadrukt: een skinny, slim fit, flared of bootcut doen je heupen mooi uitkomen, maar ook een los model kan prima in combinatie met een lichte blouse en pumps. Voor een meer casual stijl kun je een snit kiezen die vrij losjes zit, zoals een boyfriend, girlfriend of mom fit. Ook rafels en andere details kunnen leuk staan. Combineer met een blouse of T-shirt die je vooraan in je broek stopt om je taille te benadrukken. Sneakers zitten hierbij lekker comfortabel, maar kies gerust ook eens voor leuke instappers. Bij de zakelijke stijl past eerder een effen, donkere jeans zonder wassing. De broek spant best niet te hard, maar zit wel als gegoten. Een slim fit, regular of straight cut is hier ideaal. Combineer met een blouse, blazer en pumps om je zakelijke look af te werken.

Het is vaak even zoeken om je ideale broek te vinden, maar gun jezelf de tijd om op zoek te gaan naar de broek die bij je past.

Op de grote foto draag ik een bermuda van ons eigen label. Deze bermuda hebben we tot en met maat 48 en in verschillende kleuren. Inclusief een handig riempje (69,96). De top is gemaakt van heerlijk linnen x katoen van Fos Fashion (39,95). Op de foto links draag ik een broek van Up! U weet wel met die heerlijke buikversteviging. Maat 34 tot en met 48 (139,95). De top is van Fos en hebben wel o.a. in wit, groen, jeans, koraal, roze, beige (29,95). Op de foto rechts draag ik een heerlijke losse broek van &CoWoman. Maat XS tot en met 3XL (89,95) Tip: combineer de broek met het shirt in dezelfde print en je creëert optisch een jumpsuit. De blouse is van katoen en ook in een mooie peachkleur te krijgen (79,95).

Meer inspiratie? Bekijk dan eens onze shopmovies op YouTube. Als u naar onze website gaat: www.itrainsfashion.nl ziet u in de menubalk een knop die ervoor zorgt, dat u op de juiste pagina terecht komt.

KOMT DAT ZIEN! Op zondag 29 mei a.s. is er een streekmarkt op Het Dorp. In het prieel op het plein organiseren wij een mini modeshow. U kunt ter plekke vragen stellen.  Komt u kijken? We starten om 14.00 uur!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Wij zijn zelf soms ook zoekende hoor.  Al die informatie op de etiketten tegenwoordig. Wat betekent dat nou? Daarom hieronder een mini broekenwoordenboek:

Low waist: met lage taille

High waist: met hoge taille

Skinny: zeer nauw aansluitend, vaak met stretch

Slim: vrij aansluitend, maar niet zó aansluitend als een skinny model

Straight of regular: recht model

Baggy: zeer loszittend met verlaagd kruis

Boyfriend: loszittend model waarvan de pijpen naar beneden toe smaller zijn en dat laag op de heupen hangt

Girlfriend: loszittend model (maar niet zo los als een boyfriend jeans) dat smaller aan de benen zit en een hoge taille heeft

Mom jeans: loszittend, recht model met een hoge taille en laag kruis

Bootcut: met wijde pijpen vanaf de kuiten

Wide: met wijde pijpen vanaf de billen

Flared: met wijde pijpen vanaf de knie

Raw denim: donkere, eerder stugge jeans

Bleached: gebleekte jeans

Ripped, distressed of destroyed: jeans met scheuren of rafels

Cropped: een beetje korter, ongeveer 7/8-lengte.

Capri: net over de knie

Bermuda: Net op de knie

Short: Halverwege het dijbeen

Jogger: Met een elastische tailleband en een touwtje

Ontdek je eigen stijl hebben we buiten op onze gevelposters staan. En ik zeg dan altijd. De stijl waar je op dat moment zin in hebt. Want bij mij is het afhankelijk van mijn humeur, gelegenheid, dikke of niet dikke dag en het weer. Bij een vrouwelijke stijl kun je heel wat kanten uit. Het belangrijkste is dat de broek je vormen benadrukt: een skinny, slim fit, flared of bootcut doen je heupen mooi uitkomen, maar ook een los model kan prima in combinatie met een lichte blouse en pumps. Voor een meer casual stijl kun je een snit kiezen die vrij losjes zit, zoals een boyfriend, girlfriend of mom fit. Ook rafels en andere details kunnen leuk staan. Combineer met een blouse of T-shirt die je vooraan in je broek stopt om je taille te benadrukken. Sneakers zitten hierbij lekker comfortabel, maar kies gerust ook eens voor leuke instappers. Bij de zakelijke stijl past eerder een effen, donkere jeans zonder wassing. De broek spant best niet te hard, maar zit wel als gegoten. Een slim fit, regular of straight cut is hier ideaal. Combineer met een blouse, blazer en pumps om je zakelijke look af te werken.

Het is vaak even zoeken om je ideale broek te vinden, maar gun jezelf de tijd om op zoek te gaan naar de broek die bij je past.

Op de grote foto draag ik een bermuda van ons eigen label. Deze bermuda hebben we tot en met maat 48 en in verschillende kleuren. Inclusief een handig riempje (69,96). De top is gemaakt van heerlijk linnen x katoen van Fos Fashion (39,95). Op de foto links draag ik een broek van Up! U weet wel met die heerlijke buikversteviging. Maat 34 tot en met 48 (139,95). De top is van Fos en hebben wel o.a. in wit, groen, jeans, koraal, roze, beige (29,95). Op de foto rechts draag ik een heerlijke losse broek van &CoWoman. Maat XS tot en met 3XL (89,95) Tip: combineer de broek met het shirt in dezelfde print en je creëert optisch een jumpsuit. De blouse is van katoen en ook in een mooie peachkleur te krijgen (79,95).

Meer inspiratie? Bekijk dan eens onze shopmovies op YouTube. Als u naar onze website gaat: www.itrainsfashion.nl ziet u in de menubalk een knop die ervoor zorgt, dat u op de juiste pagina terecht komt.

KOMT DAT ZIEN! Op zondag 29 mei a.s. is er een streekmarkt op Het Dorp. In het prieel op het plein organiseren wij een mini modeshow. U kunt ter plekke vragen stellen.  Komt u kijken? We starten om 14.00 uur!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

It Rains Fashion
5.0
Based on 57 reviews
aangedreven door Facebook
Chantal Schütz
Chantal Schütz
2021-12-03T20:39:43+0000
Al een poosje volg ik “it Rains fashion” via fb. Mijn zus woont in Houten en stuurt af en toe een artikel op uit het... plaatselijke krantje, super leuk om te lezen. Vandaag was het dan zover, dat ik een kijkje ging nemen! Wat een heerlijke meiden, echt heel fijn geholpen. Prachtige collectie 😍 diverse kleuren waar ik héél blij van word 😃 Super geslaagd! Voor herhaling vatbaar 💖 Modieuze groet Chantal Schütz Shining for You ❤️lees meer
Wendy Dekker
Wendy Dekker
2021-09-29T17:02:23+0000
Via de app een vraag gesteld en kreeg snel een reactie en ik ben snel en zeer vriendelijk geholpen! Kunnen grote... bedrijven nog wat van leren.lees meer
Rianne van de Kamp
Rianne van de Kamp
2021-09-16T10:44:02+0000
Een broek besteld waar ik best haast mee had. Geappt en ik kreeg meteen antwoord! Ze zijn voor mij gaan kijken of de... broek op voorraad was en hebben het dezelfde dag verstuurd! Echt een hele goede service!lees meer
Monique van Esch
Monique van Esch
2021-05-07T21:29:02+0000
Hele fijne en goede service. Artikel was helaas niet goed (niet hun “schuld”). Het retour bedrag had ik al terug op de... dag dat ik het artikel terugstuurde. Zal hier zeker vaker gaan bestellen.lees meer
Iris Kuijer
Iris Kuijer
2020-12-29T15:24:51+0000
Lang opzoek geweest naar de Reinders ruffle pants dark blue met korting en bij jullie uiteindelijk gevonden😊
Inger van Stroe
Inger van Stroe
2020-07-20T16:42:13+0000
Super leuke winkel met heel veel leuke dingen, kom er te weinig 🤭
Bethly Smaling
Bethly Smaling
2020-06-21T19:47:32+0000
Was erg blij. Grotere maat en toch zó goed geslaagd. En keus genoeg.
Jean Grooters
Jean Grooters
2020-05-20T15:50:03+0000
Ik heb vandaag de stap gezet naar de winkel,en ben supergoed geslaagd. dankzij de hulp die geboden werd. Had dit alle... vele jaren eerder moeten doen.lees meer
Pauline Navest
Pauline Navest
2020-04-29T18:47:48+0000
Goede en persoonlijke service. Mooie kledingmerken en zeer vriendelijk personeel.
Cheyen van Slee
Cheyen van Slee
2020-03-27T11:50:33+0000
Super leuke en mooie kleding merken, erg vriendelijk, leuk winkeltje om in the shoppen..
Danielle Gerrits Vastenburg
Danielle Gerrits Vastenburg
2020-01-07T14:24:09+0000
Top bedrijf/winkel, jurkje besteld van Reinders. Deze konden ze nergens vinden en waren bang dat het gestolen was.... Alles op alles hebben ze gezet om het jurkje te vinden en jahoor ze hadden hem nog. Heb pakket binnen gekregen en voor het langen wachten een armbandje gehad van Reinders 😍 hoe lief is dat. Nogmaals bedankt voor het bloed/zweet en tranen wat het gekost heeft om het jurkje te vinden👍🏻 ga zeker vaker bestellen, jullie zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen. Top bedrijflees meer
Marian Smits
Marian Smits
2019-12-31T13:48:16+0000
Geweldige service en prachtige collectie.
Marielle van der Voort
Marielle van der Voort
2019-12-11T19:24:14+0000
Wat een fijne winkel met lieve dames die alles doen om je te helpen. Omdat mijn rok niet op tijd zou zijn voor mijn... etentje krijg ik een andere rok die ik mag dragen en dan terug sturen.Wat een service is dat zeg!! Echt top,kan niet anders zeggen. Ik ga hier zeker meer kopen. Prachtig kleding en mooie kwaliteit. Lieve groetjes Mariëlle van der Voortlees meer
Liane Erckens
Liane Erckens
2019-11-24T20:09:02+0000
Mooie kleding. Je wordt fijn geholpen wat ik zelf erg belangrijk vind!
Jacqulien van Vulpen
Jacqulien van Vulpen
2019-11-03T05:56:48+0000
als ik begin met wat geen hoogtepunt is gaat het sneller. het begint bij binnenkomst, de begroeting super. het advies,... meedenken, eerlijkheid, kwaliteit, het is perfect. ik ben nog nooit de winkel uitgelopen met lege handen.lees meer
Nance Salesonly
Nance Salesonly
2019-08-06T19:22:45+0000
Altijd de laatste modetrends, oprecht modeadvies voor elke maat. ❤️
Marjolein van Herwijnen
Marjolein van Herwijnen
2019-07-07T11:11:03+0000
Mooie collectie goede kwaliteit. voor iedereen wat. dames heren en zelfs voor baby's. Goede service helemaal blij.
Noben Sandra
Noben Sandra
2019-04-11T13:25:46+0000
Heb online een ER Blazer gekocht ....zit perfect 👌🏻 goede communicatie via mail😌😉 Groeten uit Belgie ...Sandra
Mirella Rietveld
Mirella Rietveld
2019-04-11T04:56:40+0000
Fijne persoonlijke service en advies,ondanks je online besteld, bedankt!!
Kimberley Burcke
Kimberley Burcke
2019-04-10T10:44:32+0000
Op de website had ik een jasje besteld die stuk was gegaan. ‘s Morgens gemaild en binnen 10 minuten al reactie(nog voor... openingstijd!). Ik ben super goed geholpen en erg blij met de oplossing. Fijne en snelle communicatie!lees meer
Barend Poeser
Barend Poeser
2019-04-07T20:39:31+0000
Mooie kleding voor jonge en oude mannen
Tonny Oosterman
Tonny Oosterman
2019-04-07T17:38:24+0000
winkel in houten en de web-site
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Jacqueline Sack-Linschoten
Jacqueline Sack-Linschoten
2019-01-10T15:59:18+0000
super leuke kleding en leuke merken en je wordt super geholpen door Gabi 👌👍

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG gesloten
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact