Het broekenwoordenboek

Wij zijn zelf soms ook zoekende hoor.  Al die informatie op de etiketten tegenwoordig. Wat betekent dat nou? Daarom hieronder een mini broekenwoordenboek:

Low waist: met lage taille

High waist: met hoge taille

Skinny: zeer nauw aansluitend, vaak met stretch

Slim: vrij aansluitend, maar niet zó aansluitend als een skinny model

Straight of regular: recht model

Baggy: zeer loszittend met verlaagd kruis

Boyfriend: loszittend model waarvan de pijpen naar beneden toe smaller zijn en dat laag op de heupen hangt

Girlfriend: loszittend model (maar niet zo los als een boyfriend jeans) dat smaller aan de benen zit en een hoge taille heeft

Mom jeans: loszittend, recht model met een hoge taille en laag kruis

Bootcut: met wijde pijpen vanaf de kuiten

Wide: met wijde pijpen vanaf de billen

Flared: met wijde pijpen vanaf de knie

Raw denim: donkere, eerder stugge jeans

Bleached: gebleekte jeans

Ripped, distressed of destroyed: jeans met scheuren of rafels

Cropped: een beetje korter, ongeveer 7/8-lengte.

Capri: net over de knie

Bermuda: Net op de knie

Short: Halverwege het dijbeen

Jogger: Met een elastische tailleband en een touwtje

Ontdek je eigen stijl hebben we buiten op onze gevelposters staan. En ik zeg dan altijd. De stijl waar je op dat moment zin in hebt. Want bij mij is het afhankelijk van mijn humeur, gelegenheid, dikke of niet dikke dag en het weer. Bij een vrouwelijke stijl kun je heel wat kanten uit. Het belangrijkste is dat de broek je vormen benadrukt: een skinny, slim fit, flared of bootcut doen je heupen mooi uitkomen, maar ook een los model kan prima in combinatie met een lichte blouse en pumps. Voor een meer casual stijl kun je een snit kiezen die vrij losjes zit, zoals een boyfriend, girlfriend of mom fit. Ook rafels en andere details kunnen leuk staan. Combineer met een blouse of T-shirt die je vooraan in je broek stopt om je taille te benadrukken. Sneakers zitten hierbij lekker comfortabel, maar kies gerust ook eens voor leuke instappers. Bij de zakelijke stijl past eerder een effen, donkere jeans zonder wassing. De broek spant best niet te hard, maar zit wel als gegoten. Een slim fit, regular of straight cut is hier ideaal. Combineer met een blouse, blazer en pumps om je zakelijke look af te werken.

Het is vaak even zoeken om je ideale broek te vinden, maar gun jezelf de tijd om op zoek te gaan naar de broek die bij je past.

Op de grote foto draag ik een bermuda van ons eigen label. Deze bermuda hebben we tot en met maat 48 en in verschillende kleuren. Inclusief een handig riempje (69,96). De top is gemaakt van heerlijk linnen x katoen van Fos Fashion (39,95). Op de foto links draag ik een broek van Up! U weet wel met die heerlijke buikversteviging. Maat 34 tot en met 48 (139,95). De top is van Fos en hebben wel o.a. in wit, groen, jeans, koraal, roze, beige (29,95). Op de foto rechts draag ik een heerlijke losse broek van &CoWoman. Maat XS tot en met 3XL (89,95) Tip: combineer de broek met het shirt in dezelfde print en je creëert optisch een jumpsuit. De blouse is van katoen en ook in een mooie peachkleur te krijgen (79,95).

Meer inspiratie? Bekijk dan eens onze shopmovies op YouTube. Als u naar onze website gaat: www.itrainsfashion.nl ziet u in de menubalk een knop die ervoor zorgt, dat u op de juiste pagina terecht komt.

KOMT DAT ZIEN! Op zondag 29 mei a.s. is er een streekmarkt op Het Dorp. In het prieel op het plein organiseren wij een mini modeshow. U kunt ter plekke vragen stellen.  Komt u kijken? We starten om 14.00 uur!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Wij zijn zelf soms ook zoekende hoor.  Al die informatie op de etiketten tegenwoordig. Wat betekent dat nou? Daarom hieronder een mini broekenwoordenboek:

Low waist: met lage taille

High waist: met hoge taille

Skinny: zeer nauw aansluitend, vaak met stretch

Slim: vrij aansluitend, maar niet zó aansluitend als een skinny model

Straight of regular: recht model

Baggy: zeer loszittend met verlaagd kruis

Boyfriend: loszittend model waarvan de pijpen naar beneden toe smaller zijn en dat laag op de heupen hangt

Girlfriend: loszittend model (maar niet zo los als een boyfriend jeans) dat smaller aan de benen zit en een hoge taille heeft

Mom jeans: loszittend, recht model met een hoge taille en laag kruis

Bootcut: met wijde pijpen vanaf de kuiten

Wide: met wijde pijpen vanaf de billen

Flared: met wijde pijpen vanaf de knie

Raw denim: donkere, eerder stugge jeans

Bleached: gebleekte jeans

Ripped, distressed of destroyed: jeans met scheuren of rafels

Cropped: een beetje korter, ongeveer 7/8-lengte.

Capri: net over de knie

Bermuda: Net op de knie

Short: Halverwege het dijbeen

Jogger: Met een elastische tailleband en een touwtje

Ontdek je eigen stijl hebben we buiten op onze gevelposters staan. En ik zeg dan altijd. De stijl waar je op dat moment zin in hebt. Want bij mij is het afhankelijk van mijn humeur, gelegenheid, dikke of niet dikke dag en het weer. Bij een vrouwelijke stijl kun je heel wat kanten uit. Het belangrijkste is dat de broek je vormen benadrukt: een skinny, slim fit, flared of bootcut doen je heupen mooi uitkomen, maar ook een los model kan prima in combinatie met een lichte blouse en pumps. Voor een meer casual stijl kun je een snit kiezen die vrij losjes zit, zoals een boyfriend, girlfriend of mom fit. Ook rafels en andere details kunnen leuk staan. Combineer met een blouse of T-shirt die je vooraan in je broek stopt om je taille te benadrukken. Sneakers zitten hierbij lekker comfortabel, maar kies gerust ook eens voor leuke instappers. Bij de zakelijke stijl past eerder een effen, donkere jeans zonder wassing. De broek spant best niet te hard, maar zit wel als gegoten. Een slim fit, regular of straight cut is hier ideaal. Combineer met een blouse, blazer en pumps om je zakelijke look af te werken.

Het is vaak even zoeken om je ideale broek te vinden, maar gun jezelf de tijd om op zoek te gaan naar de broek die bij je past.

Op de grote foto draag ik een bermuda van ons eigen label. Deze bermuda hebben we tot en met maat 48 en in verschillende kleuren. Inclusief een handig riempje (69,96). De top is gemaakt van heerlijk linnen x katoen van Fos Fashion (39,95). Op de foto links draag ik een broek van Up! U weet wel met die heerlijke buikversteviging. Maat 34 tot en met 48 (139,95). De top is van Fos en hebben wel o.a. in wit, groen, jeans, koraal, roze, beige (29,95). Op de foto rechts draag ik een heerlijke losse broek van &CoWoman. Maat XS tot en met 3XL (89,95) Tip: combineer de broek met het shirt in dezelfde print en je creëert optisch een jumpsuit. De blouse is van katoen en ook in een mooie peachkleur te krijgen (79,95).

Meer inspiratie? Bekijk dan eens onze shopmovies op YouTube. Als u naar onze website gaat: www.itrainsfashion.nl ziet u in de menubalk een knop die ervoor zorgt, dat u op de juiste pagina terecht komt.

KOMT DAT ZIEN! Op zondag 29 mei a.s. is er een streekmarkt op Het Dorp. In het prieel op het plein organiseren wij een mini modeshow. U kunt ter plekke vragen stellen.  Komt u kijken? We starten om 14.00 uur!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact