Trots zijn op jezelf

Wat is dat toch, dat we zo goed zijn in het inzoomen op de zaken waar we niet blij mee zijn?

Onze winkel is bijna 6 maanden open en ik ontmoet zelden een dame die tevreden is met zichzelf. Iedere keer als er in mijn ogen een beeldige vrouw uit de paskamer komt schrik ik van wat er allemaal schijnt te mankeren aan dat lijf. We zijn in ieder geval allemaal echt veel en veel te dik blijkbaar… Ik hoor nou nooit eens iemand zeggen: ‘wat komt mijn kont geweldig uit in deze broek’, ‘deze schoenen flatteren mijn grappige voeten bijzonder’ of ‘deze kleur benadrukt mooi mijn ogen’. En wat schets mijn verbazing? Als ik erop let, maak ik me er zelf ook voortdurend schuldig aan. Voor het platform Wijzer in geldzaken deed ik het afgelopen jaar een mooie opdracht waarvan het startevent afgelopen maandag werd georganiseerd (nee, van een winkel kun je niet direct leven maar daar komen we een andere keer op terug). Daar werd deze foto gemaakt in een prachtig outfitje uit mijn eigen winkel. Maar mijn eerste reactie: oef beetje dikkig, jasje zit scheef en jammer dat mij nagels niet gelakt zijn…De reactie van anderen is alleen maar positief!

Wat je aandacht geeft groeit dus geef het positieve aandacht! Sta eens stil bij wat jij jezelf ieder dag vertelt. Waarover gaat het en wat doet dat met jou? Uiteindelijk bepalen de verhalen die jij jezelf vertelt voor een groot deel het beeld dat jij over jezelf hebt. Als je jezelf iedere dag vertelt dat je een dikke rolmops bent, doet dit iets met je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen. Natuurlijk hoef je niet alles van jezelf geweldig te vinden, maar datgene wat jij constant aandacht geeft gaat een veel grotere plek innemen dan nodig is. Het kan zomaar je beeld over jezelf gaan beheersen, terwijl je meer bent dan de afmetingen van je lijf. En als je jezelf niets waard vindt, waarom zou je dan moeite doen om goed voor jezelf te zorgen?

Maak jezelf daarom iedere dag een compliment

Elk gedrag dat regelmatig op dezelfde manier wordt uitgevoerd, wordt een gewoonte en daarna automatisch. Dus geef jezelf iedere dag één of meerdere complimenten op een vast tijdstip. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om als je ’s morgens in de spiegel kijkt iets aardigs tegen jezelf te zeggen. En sluit je dag positief af door ’s avonds hetzelfde te doen. In het begin zal dit misschien onnatuurlijk voelen, maar je zult merken dat als je dit consequent volhoud het al snel gemakkelijker gaat en je een positieve innerlijke stem creëert. Je bent niet beter als je 5 kilo bent afgevallen, langer haar of langere wimpers hebt. Je bent namelijk al goed!

Voor jezelf zorgen = jezelf waarderen

Goed voor jezelf zorgen, begint met waardering uitspreken voor wie je bent. Trakteer jezelf op een outfit waar je je geweldig in voelt. Onze nieuwe winkel aan de Loerikseweg 2 gaat je daarbij helpen.

COME AND CATCH YOUR FAVOURITE OUTFIT IN DE WINKEL VAN IT RAINS FASHION.

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact