It Rains Fashion; Een Buikje, So What?

Een gezellig drukke zaterdag in onze winkel:
‘Kijk,’ zegt een meerderheid van de dames in onze pashokjes. Vaak knijpen ze dan met duim en wijsvinger in een stukje vlees (dat soms met veel moeite tot iets wordt gevormd wat ze kunnen vastpakken.) Ik heb een buik! Meestal hebben deze dames een prima lijf. Maar nee. In eigen ogen wanstaltig want ze hebben een buikje. Maar ook twee ogen en een neus en daar zegt niemand iets over.

Het hebben van een buikje is genoeg om vrouwen naar de sportschool te doen rennen of boeken en tijdschriften te kopen die ‘een platte buik in twee weken’ garanderen.
Zodra onze buik iets meer is dan een gapende kuil, willen we hem inhouden, weg trainen, weg hongeren, weg drukken onder corrigerend ondergoed of strakke spijkerbroek, verbergen achter een wijde trui of hem voortdurend inhouden. Want buikjes mogen niet. Mannenbuikjes niet (hoewel mannen daar aanzienlijk minder mee kunnen zitten), maar vrouwenbuikjes al helemáál niet.
Het ideaal is een soort plankje waar een buik zou moeten zitten. Let wel: ook geen kleine welving, nee: echt geen buik. Maar een vrouwenbuik is nou eenmaal niet plat van nature. Het is een logische, natuurlijk vorm die je eigenlijk niet weg kunt krijgen met sporten, alleen maar met hongeren. Alle vrouwen, ook de heel slanke vrouwen, hebben een buikje. Waarom vinden we dat dan lelijk?

Het is niet altijd zo geweest. Door de jaren heen zijn er uiteenlopende schoonheidsidealen voor vrouwen. Maar wel altijd met een buikje. Een vrouwenbuik, bijvoorbeeld in kunst, is altijd mooi, gezond, moederlijk, verleidelijk. Het is een symbool voor vruchtbaarheid of lust. Maar zonder dat iemand het in de gaten heeft is het opeens een negatief symbool geworden. Hoe komen we toch aan die buik-fobie? De mannen die ik ken, zitten er doorgaans net zo min mee als met hun eigen buikje. Integendeel, ze vinden het wel lief. Nee. Het is niet de schuld van iemand anders dat onze buik er niet meer mag zijn. Volgens mij doen we het zelf. En daar moeten we echt mee ophouden. Goed dat er allerlei bekende Nederlanders momenteel laten zien dat hun lichaam ook gewoon een buik heeft. En dat terwijl het merendeel van hen er de middelen voor heeft om er van alles aan te doen…
Body positivity noemen zij het. Dus wees trots op je lijf. Met en zonder Coronakilo’s. En als jij een beetje in je gewicht schommelt hebben wij bij It Rains Fashion weer wat te verkopen. De een zijn buik is de ander zijn brood zal ik maar zeggen 😉

Voor buikig en niet buikig. Voor mannen en vrouwen. We hebben een leuke outfit voor jou! Wil je je buik toch verhullen? Ons ondergoed en de broeken van het merk Spanx zorgt met zijdezacht materiaal voor een platter exemplaar. Een polo die hij toch past ondanks dat er een beetje teveel bier is gedronken? De poloshirts, sweaters en vesten van Lacoste weten er wel raad mee. Kom gezellig passen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Onze summersale is in volle gang. Je vindt ons naast Tapperij De Zwijger of op www.itrainsfashion.nl

Een gezellig drukke zaterdag in onze winkel:
‘Kijk,’ zegt een meerderheid van de dames in onze pashokjes. Vaak knijpen ze dan met duim en wijsvinger in een stukje vlees (dat soms met veel moeite tot iets wordt gevormd wat ze kunnen vastpakken.) Ik heb een buik! Meestal hebben deze dames een prima lijf. Maar nee. In eigen ogen wanstaltig want ze hebben een buikje. Maar ook twee ogen en een neus en daar zegt niemand iets over.

Het hebben van een buikje is genoeg om vrouwen naar de sportschool te doen rennen of boeken en tijdschriften te kopen die ‘een platte buik in twee weken’ garanderen.
Zodra onze buik iets meer is dan een gapende kuil, willen we hem inhouden, weg trainen, weg hongeren, weg drukken onder corrigerend ondergoed of strakke spijkerbroek, verbergen achter een wijde trui of hem voortdurend inhouden. Want buikjes mogen niet. Mannenbuikjes niet (hoewel mannen daar aanzienlijk minder mee kunnen zitten), maar vrouwenbuikjes al helemáál niet.
Het ideaal is een soort plankje waar een buik zou moeten zitten. Let wel: ook geen kleine welving, nee: echt geen buik. Maar een vrouwenbuik is nou eenmaal niet plat van nature. Het is een logische, natuurlijk vorm die je eigenlijk niet weg kunt krijgen met sporten, alleen maar met hongeren. Alle vrouwen, ook de heel slanke vrouwen, hebben een buikje. Waarom vinden we dat dan lelijk?

Het is niet altijd zo geweest. Door de jaren heen zijn er uiteenlopende schoonheidsidealen voor vrouwen. Maar wel altijd met een buikje. Een vrouwenbuik, bijvoorbeeld in kunst, is altijd mooi, gezond, moederlijk, verleidelijk. Het is een symbool voor vruchtbaarheid of lust. Maar zonder dat iemand het in de gaten heeft is het opeens een negatief symbool geworden. Hoe komen we toch aan die buik-fobie? De mannen die ik ken, zitten er doorgaans net zo min mee als met hun eigen buikje. Integendeel, ze vinden het wel lief. Nee. Het is niet de schuld van iemand anders dat onze buik er niet meer mag zijn. Volgens mij doen we het zelf. En daar moeten we echt mee ophouden. Goed dat er allerlei bekende Nederlanders momenteel laten zien dat hun lichaam ook gewoon een buik heeft. En dat terwijl het merendeel van hen er de middelen voor heeft om er van alles aan te doen…
Body positivity noemen zij het. Dus wees trots op je lijf. Met en zonder Coronakilo’s. En als jij een beetje in je gewicht schommelt hebben wij bij It Rains Fashion weer wat te verkopen. De een zijn buik is de ander zijn brood zal ik maar zeggen 😉

Voor buikig en niet buikig. Voor mannen en vrouwen. We hebben een leuke outfit voor jou! Wil je je buik toch verhullen? Ons ondergoed en de broeken van het merk Spanx zorgt met zijdezacht materiaal voor een platter exemplaar. Een polo die hij toch past ondanks dat er een beetje teveel bier is gedronken? De poloshirts, sweaters en vesten van Lacoste weten er wel raad mee. Kom gezellig passen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Onze summersale is in volle gang. Je vindt ons naast Tapperij De Zwijger of op www.itrainsfashion.nl

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact