Van achteren lyceum en van voren museum

Het is zeker al een jaar of tien geleden. Ik liep in de supermarkt en weet nog precies wat ik aan had. Een warme zomerdag. Een spijkershort, een wit T-shirt en sneakers. Mijn toen nog zeer (ge)blonde(erde) haren waren bijeengebonden in een staartje.
Pal achter mij liep een groepje pubers die net uit school kwamen. Aangezien er geen enkele vrouw vóór mij of naast mij liep, kon ik er zeker van zijn, dat hun opmerkingen voor mijn persoontje bedoeld waren. ‘Lekker kontje, zeg!’ en ‘hey wat is je nummer,’ werd mij van achteren toegeroepen. De opmerkingen, onderbroken door veel gelach, duurden in mijn beleving een eeuwigheid. Ik koos ervoor om het te negeren en gewoon door te lopen, ook al vroegen ze me steeds te blijven staan. Het werd steeds erger en ik kon mijn lachen bijna niet inhouden. Natuurlijk was het ook wel een beetje gênant en hoopte ik, dat ze snel een ander winkel pad zouden inslaan. Want tja, de teleurstelling als ik me zou omdraaien vond ik toch ook wel een beetje lastig. Maar die kwam snel. De brutaalste kwam vlak voor me langs een blikje frisdrank pakken. En ja hoor, met grote ogen en rood hoofd schoot hij weg. ‘Het is een oud wijf man’ siste hij zijn maten toe.
Ik kan niet ontkennen dat ik me, zelfs na de ontmaskering, eigenlijk toch wel een beetje gevleid voelde! Het komt tenslotte zelden voor, dat een vrouw van middelbare leeftijd zo geprezen wordt vanwege haar derrière door zulk jong spul. Ook al hadden deze jongens natuurlijk geen idee, dat ze te maken hadden met een gevalletje ‘van voren museum, van achteren lyceum’.
Ik vroeg deze week aan mijn klanten in de winkel: moet je het ‘lyceum-museum’ vermijden? Moet je voorbij aan nieuwe en inspirerende modetrends alleen omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt? Of heb je als vrouw het recht om je te kleden zoals je wilt, ongeacht je leeftijd?

Rekening houden met je leeftijd. Dat vonden de meeste dames. Maar daarmee bedoelen we niet dat je bepaalde regels moet volgen, zoals ‘Boven de 40 geen minirok meer’. Maar eerder, dat je je kleding moet gebruiken om zwakke punten te verdoezelen en sterke punten te benadrukken. Wat je nog wel of niet kunt dragen, hangt dus niet van de modetrends van het moment af en ook niet van je leeftijd, maar helemaal van jouw persoon en figuur. De 50+ benen van Paulina en mij mogen nog gezien worden vinden wij. Dus vandaar deze foto van ons in deze hele korte (lyceum) rokjes van NIKKIE (nu met 50% korting). Onze benen hadden voor de kleur nog wel een beetje hulp nodig van de fijne FALKE zomerpanty’s (vanaf 12 denier).

Paulina combineert met een roze mouwloos truitje van ons eigen huismerk (in 6 kleuren) en een blazerjasje van Elias Rumelis. En ik met een wit mouwloos truitje van ons eigen merk met bijpassend vestje (in drie kleuren!). Misschien heb ik lyceum benen, maar mijn armen zijn zolang er nog geen zon op heeft geschenen nog even museum, dus dan komen dunne vestjes altijd goed van pas 😉

Meer van een jurk tijdens zomerse dagen? De maxi dresses van FOS Fashion zijn er weer in leuke nieuwe prints. Van het merk MAT Fashion hebben we fijne jurken voor vollere dames tot en met maat 50. En wil je je benen laten zien? Dan is het merk NIKKIE top voor jou!

Het is zeker al een jaar of tien geleden. Ik liep in de supermarkt en weet nog precies wat ik aan had. Een warme zomerdag. Een spijkershort, een wit T-shirt en sneakers. Mijn toen nog zeer (ge)blonde(erde) haren waren bijeengebonden in een staartje.
Pal achter mij liep een groepje pubers die net uit school kwamen. Aangezien er geen enkele vrouw vóór mij of naast mij liep, kon ik er zeker van zijn, dat hun opmerkingen voor mijn persoontje bedoeld waren. ‘Lekker kontje, zeg!’ en ‘hey wat is je nummer,’ werd mij van achteren toegeroepen. De opmerkingen, onderbroken door veel gelach, duurden in mijn beleving een eeuwigheid. Ik koos ervoor om het te negeren en gewoon door te lopen, ook al vroegen ze me steeds te blijven staan. Het werd steeds erger en ik kon mijn lachen bijna niet inhouden. Natuurlijk was het ook wel een beetje gênant en hoopte ik, dat ze snel een ander winkel pad zouden inslaan. Want tja, de teleurstelling als ik me zou omdraaien vond ik toch ook wel een beetje lastig. Maar die kwam snel. De brutaalste kwam vlak voor me langs een blikje frisdrank pakken. En ja hoor, met grote ogen en rood hoofd schoot hij weg. ‘Het is een oud wijf man’ siste hij zijn maten toe.
Ik kan niet ontkennen dat ik me, zelfs na de ontmaskering, eigenlijk toch wel een beetje gevleid voelde! Het komt tenslotte zelden voor, dat een vrouw van middelbare leeftijd zo geprezen wordt vanwege haar derrière door zulk jong spul. Ook al hadden deze jongens natuurlijk geen idee, dat ze te maken hadden met een gevalletje ‘van voren museum, van achteren lyceum’.
Ik vroeg deze week aan mijn klanten in de winkel: moet je het ‘lyceum-museum’ vermijden? Moet je voorbij aan nieuwe en inspirerende modetrends alleen omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt? Of heb je als vrouw het recht om je te kleden zoals je wilt, ongeacht je leeftijd?

Rekening houden met je leeftijd. Dat vonden de meeste dames. Maar daarmee bedoelen we niet dat je bepaalde regels moet volgen, zoals ‘Boven de 40 geen minirok meer’. Maar eerder, dat je je kleding moet gebruiken om zwakke punten te verdoezelen en sterke punten te benadrukken. Wat je nog wel of niet kunt dragen, hangt dus niet van de modetrends van het moment af en ook niet van je leeftijd, maar helemaal van jouw persoon en figuur. De 50+ benen van Paulina en mij mogen nog gezien worden vinden wij. Dus vandaar deze foto van ons in deze hele korte (lyceum) rokjes van NIKKIE (nu met 50% korting). Onze benen hadden voor de kleur nog wel een beetje hulp nodig van de fijne FALKE zomerpanty’s (vanaf 12 denier).

Paulina combineert met een roze mouwloos truitje van ons eigen huismerk (in 6 kleuren) en een blazerjasje van Elias Rumelis. En ik met een wit mouwloos truitje van ons eigen merk met bijpassend vestje (in drie kleuren!). Misschien heb ik lyceum benen, maar mijn armen zijn zolang er nog geen zon op heeft geschenen nog even museum, dus dan komen dunne vestjes altijd goed van pas 😉

Meer van een jurk tijdens zomerse dagen? De maxi dresses van FOS Fashion zijn er weer in leuke nieuwe prints. Van het merk MAT Fashion hebben we fijne jurken voor vollere dames tot en met maat 50. En wil je je benen laten zien? Dan is het merk NIKKIE top voor jou!

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact