Van achteren lyceum en van voren museum

Het is zeker al een jaar of tien geleden. Ik liep in de supermarkt en weet nog precies wat ik aan had. Een warme zomerdag. Een spijkershort, een wit T-shirt en sneakers. Mijn toen nog zeer (ge)blonde(erde) haren waren bijeengebonden in een staartje.
Pal achter mij liep een groepje pubers die net uit school kwamen. Aangezien er geen enkele vrouw vóór mij of naast mij liep, kon ik er zeker van zijn, dat hun opmerkingen voor mijn persoontje bedoeld waren. ‘Lekker kontje, zeg!’ en ‘hey wat is je nummer,’ werd mij van achteren toegeroepen. De opmerkingen, onderbroken door veel gelach, duurden in mijn beleving een eeuwigheid. Ik koos ervoor om het te negeren en gewoon door te lopen, ook al vroegen ze me steeds te blijven staan. Het werd steeds erger en ik kon mijn lachen bijna niet inhouden. Natuurlijk was het ook wel een beetje gênant en hoopte ik, dat ze snel een ander winkel pad zouden inslaan. Want tja, de teleurstelling als ik me zou omdraaien vond ik toch ook wel een beetje lastig. Maar die kwam snel. De brutaalste kwam vlak voor me langs een blikje frisdrank pakken. En ja hoor, met grote ogen en rood hoofd schoot hij weg. ‘Het is een oud wijf man’ siste hij zijn maten toe.
Ik kan niet ontkennen dat ik me, zelfs na de ontmaskering, eigenlijk toch wel een beetje gevleid voelde! Het komt tenslotte zelden voor, dat een vrouw van middelbare leeftijd zo geprezen wordt vanwege haar derrière door zulk jong spul. Ook al hadden deze jongens natuurlijk geen idee, dat ze te maken hadden met een gevalletje ‘van voren museum, van achteren lyceum’.
Ik vroeg deze week aan mijn klanten in de winkel: moet je het ‘lyceum-museum’ vermijden? Moet je voorbij aan nieuwe en inspirerende modetrends alleen omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt? Of heb je als vrouw het recht om je te kleden zoals je wilt, ongeacht je leeftijd?

Rekening houden met je leeftijd. Dat vonden de meeste dames. Maar daarmee bedoelen we niet dat je bepaalde regels moet volgen, zoals ‘Boven de 40 geen minirok meer’. Maar eerder, dat je je kleding moet gebruiken om zwakke punten te verdoezelen en sterke punten te benadrukken. Wat je nog wel of niet kunt dragen, hangt dus niet van de modetrends van het moment af en ook niet van je leeftijd, maar helemaal van jouw persoon en figuur. De 50+ benen van Paulina en mij mogen nog gezien worden vinden wij. Dus vandaar deze foto van ons in deze hele korte (lyceum) rokjes van NIKKIE (nu met 50% korting). Onze benen hadden voor de kleur nog wel een beetje hulp nodig van de fijne FALKE zomerpanty’s (vanaf 12 denier).

Paulina combineert met een roze mouwloos truitje van ons eigen huismerk (in 6 kleuren) en een blazerjasje van Elias Rumelis. En ik met een wit mouwloos truitje van ons eigen merk met bijpassend vestje (in drie kleuren!). Misschien heb ik lyceum benen, maar mijn armen zijn zolang er nog geen zon op heeft geschenen nog even museum, dus dan komen dunne vestjes altijd goed van pas 😉

Meer van een jurk tijdens zomerse dagen? De maxi dresses van FOS Fashion zijn er weer in leuke nieuwe prints. Van het merk MAT Fashion hebben we fijne jurken voor vollere dames tot en met maat 50. En wil je je benen laten zien? Dan is het merk NIKKIE top voor jou!

Het is zeker al een jaar of tien geleden. Ik liep in de supermarkt en weet nog precies wat ik aan had. Een warme zomerdag. Een spijkershort, een wit T-shirt en sneakers. Mijn toen nog zeer (ge)blonde(erde) haren waren bijeengebonden in een staartje.
Pal achter mij liep een groepje pubers die net uit school kwamen. Aangezien er geen enkele vrouw vóór mij of naast mij liep, kon ik er zeker van zijn, dat hun opmerkingen voor mijn persoontje bedoeld waren. ‘Lekker kontje, zeg!’ en ‘hey wat is je nummer,’ werd mij van achteren toegeroepen. De opmerkingen, onderbroken door veel gelach, duurden in mijn beleving een eeuwigheid. Ik koos ervoor om het te negeren en gewoon door te lopen, ook al vroegen ze me steeds te blijven staan. Het werd steeds erger en ik kon mijn lachen bijna niet inhouden. Natuurlijk was het ook wel een beetje gênant en hoopte ik, dat ze snel een ander winkel pad zouden inslaan. Want tja, de teleurstelling als ik me zou omdraaien vond ik toch ook wel een beetje lastig. Maar die kwam snel. De brutaalste kwam vlak voor me langs een blikje frisdrank pakken. En ja hoor, met grote ogen en rood hoofd schoot hij weg. ‘Het is een oud wijf man’ siste hij zijn maten toe.
Ik kan niet ontkennen dat ik me, zelfs na de ontmaskering, eigenlijk toch wel een beetje gevleid voelde! Het komt tenslotte zelden voor, dat een vrouw van middelbare leeftijd zo geprezen wordt vanwege haar derrière door zulk jong spul. Ook al hadden deze jongens natuurlijk geen idee, dat ze te maken hadden met een gevalletje ‘van voren museum, van achteren lyceum’.
Ik vroeg deze week aan mijn klanten in de winkel: moet je het ‘lyceum-museum’ vermijden? Moet je voorbij aan nieuwe en inspirerende modetrends alleen omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt? Of heb je als vrouw het recht om je te kleden zoals je wilt, ongeacht je leeftijd?

Rekening houden met je leeftijd. Dat vonden de meeste dames. Maar daarmee bedoelen we niet dat je bepaalde regels moet volgen, zoals ‘Boven de 40 geen minirok meer’. Maar eerder, dat je je kleding moet gebruiken om zwakke punten te verdoezelen en sterke punten te benadrukken. Wat je nog wel of niet kunt dragen, hangt dus niet van de modetrends van het moment af en ook niet van je leeftijd, maar helemaal van jouw persoon en figuur. De 50+ benen van Paulina en mij mogen nog gezien worden vinden wij. Dus vandaar deze foto van ons in deze hele korte (lyceum) rokjes van NIKKIE (nu met 50% korting). Onze benen hadden voor de kleur nog wel een beetje hulp nodig van de fijne FALKE zomerpanty’s (vanaf 12 denier).

Paulina combineert met een roze mouwloos truitje van ons eigen huismerk (in 6 kleuren) en een blazerjasje van Elias Rumelis. En ik met een wit mouwloos truitje van ons eigen merk met bijpassend vestje (in drie kleuren!). Misschien heb ik lyceum benen, maar mijn armen zijn zolang er nog geen zon op heeft geschenen nog even museum, dus dan komen dunne vestjes altijd goed van pas 😉

Meer van een jurk tijdens zomerse dagen? De maxi dresses van FOS Fashion zijn er weer in leuke nieuwe prints. Van het merk MAT Fashion hebben we fijne jurken voor vollere dames tot en met maat 50. En wil je je benen laten zien? Dan is het merk NIKKIE top voor jou!

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

It Rains Fashion
5.0
Based on 57 reviews
aangedreven door Facebook
Chantal Schütz
Chantal Schütz
2021-12-03T20:39:43+0000
Al een poosje volg ik “it Rains fashion” via fb. Mijn zus woont in Houten en stuurt af en toe een artikel op uit het... plaatselijke krantje, super leuk om te lezen. Vandaag was het dan zover, dat ik een kijkje ging nemen! Wat een heerlijke meiden, echt heel fijn geholpen. Prachtige collectie 😍 diverse kleuren waar ik héél blij van word 😃 Super geslaagd! Voor herhaling vatbaar 💖 Modieuze groet Chantal Schütz Shining for You ❤️lees meer
Wendy Dekker
Wendy Dekker
2021-09-29T17:02:23+0000
Via de app een vraag gesteld en kreeg snel een reactie en ik ben snel en zeer vriendelijk geholpen! Kunnen grote... bedrijven nog wat van leren.lees meer
Rianne van de Kamp
Rianne van de Kamp
2021-09-16T10:44:02+0000
Een broek besteld waar ik best haast mee had. Geappt en ik kreeg meteen antwoord! Ze zijn voor mij gaan kijken of de... broek op voorraad was en hebben het dezelfde dag verstuurd! Echt een hele goede service!lees meer
Monique van Esch
Monique van Esch
2021-05-07T21:29:02+0000
Hele fijne en goede service. Artikel was helaas niet goed (niet hun “schuld”). Het retour bedrag had ik al terug op de... dag dat ik het artikel terugstuurde. Zal hier zeker vaker gaan bestellen.lees meer
Iris Kuijer
Iris Kuijer
2020-12-29T15:24:51+0000
Lang opzoek geweest naar de Reinders ruffle pants dark blue met korting en bij jullie uiteindelijk gevonden😊
Inger van Stroe
Inger van Stroe
2020-07-20T16:42:13+0000
Super leuke winkel met heel veel leuke dingen, kom er te weinig 🤭
Bethly Smaling
Bethly Smaling
2020-06-21T19:47:32+0000
Was erg blij. Grotere maat en toch zó goed geslaagd. En keus genoeg.
Jean Grooters
Jean Grooters
2020-05-20T15:50:03+0000
Ik heb vandaag de stap gezet naar de winkel,en ben supergoed geslaagd. dankzij de hulp die geboden werd. Had dit alle... vele jaren eerder moeten doen.lees meer
Pauline Navest
Pauline Navest
2020-04-29T18:47:48+0000
Goede en persoonlijke service. Mooie kledingmerken en zeer vriendelijk personeel.
Cheyen van Slee
Cheyen van Slee
2020-03-27T11:50:33+0000
Super leuke en mooie kleding merken, erg vriendelijk, leuk winkeltje om in the shoppen..
Danielle Gerrits Vastenburg
Danielle Gerrits Vastenburg
2020-01-07T14:24:09+0000
Top bedrijf/winkel, jurkje besteld van Reinders. Deze konden ze nergens vinden en waren bang dat het gestolen was.... Alles op alles hebben ze gezet om het jurkje te vinden en jahoor ze hadden hem nog. Heb pakket binnen gekregen en voor het langen wachten een armbandje gehad van Reinders 😍 hoe lief is dat. Nogmaals bedankt voor het bloed/zweet en tranen wat het gekost heeft om het jurkje te vinden👍🏻 ga zeker vaker bestellen, jullie zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen. Top bedrijflees meer
Marian Smits
Marian Smits
2019-12-31T13:48:16+0000
Geweldige service en prachtige collectie.
Marielle van der Voort
Marielle van der Voort
2019-12-11T19:24:14+0000
Wat een fijne winkel met lieve dames die alles doen om je te helpen. Omdat mijn rok niet op tijd zou zijn voor mijn... etentje krijg ik een andere rok die ik mag dragen en dan terug sturen.Wat een service is dat zeg!! Echt top,kan niet anders zeggen. Ik ga hier zeker meer kopen. Prachtig kleding en mooie kwaliteit. Lieve groetjes Mariëlle van der Voortlees meer
Liane Erckens
Liane Erckens
2019-11-24T20:09:02+0000
Mooie kleding. Je wordt fijn geholpen wat ik zelf erg belangrijk vind!
Jacqulien van Vulpen
Jacqulien van Vulpen
2019-11-03T05:56:48+0000
als ik begin met wat geen hoogtepunt is gaat het sneller. het begint bij binnenkomst, de begroeting super. het advies,... meedenken, eerlijkheid, kwaliteit, het is perfect. ik ben nog nooit de winkel uitgelopen met lege handen.lees meer
Nance Salesonly
Nance Salesonly
2019-08-06T19:22:45+0000
Altijd de laatste modetrends, oprecht modeadvies voor elke maat. ❤️
Marjolein van Herwijnen
Marjolein van Herwijnen
2019-07-07T11:11:03+0000
Mooie collectie goede kwaliteit. voor iedereen wat. dames heren en zelfs voor baby's. Goede service helemaal blij.
Noben Sandra
Noben Sandra
2019-04-11T13:25:46+0000
Heb online een ER Blazer gekocht ....zit perfect 👌🏻 goede communicatie via mail😌😉 Groeten uit Belgie ...Sandra
Mirella Rietveld
Mirella Rietveld
2019-04-11T04:56:40+0000
Fijne persoonlijke service en advies,ondanks je online besteld, bedankt!!
Kimberley Burcke
Kimberley Burcke
2019-04-10T10:44:32+0000
Op de website had ik een jasje besteld die stuk was gegaan. ‘s Morgens gemaild en binnen 10 minuten al reactie(nog voor... openingstijd!). Ik ben super goed geholpen en erg blij met de oplossing. Fijne en snelle communicatie!lees meer
Barend Poeser
Barend Poeser
2019-04-07T20:39:31+0000
Mooie kleding voor jonge en oude mannen
Tonny Oosterman
Tonny Oosterman
2019-04-07T17:38:24+0000
winkel in houten en de web-site
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Jacqueline Sack-Linschoten
Jacqueline Sack-Linschoten
2019-01-10T15:59:18+0000
super leuke kleding en leuke merken en je wordt super geholpen door Gabi 👌👍

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact