Beroepskleding of musthave – De Jumpsuit!

Daar liggen de overalls en de laarzen zegt onze gastvrouw en ze knikt vriendelijk in de richting van twee houten kapstokken vol met stoere overalls. Hangen ze op maat? vraag ik. Ze grinnikt een beetje en zegt dat ze zo’n beetje allemaal dezelfde maat hebben. Er zijn er wel een paar die iets groter zijn vult ze aan.

Een beetje opgelucht ben ik wel. Mijn beige en zandkleurige outfit is niet bestand tegen wat ik allemaal op deze boerderij zie. Mijn lief keek morgens al hoofdschuddend naar me en zei: waarom pak je niet gewoon een jeans? Maar ik heb deze outfit net nieuw, ben er zeer verliefd op, dan moet het direct aan. Geen idee wat me te wachten staat, maar dat we dichtbij de koeien komen is zeker. We gaan koeknuffelen. En dat deze lieverds niet overal even schoon zijn, dat is me inmiddels duidelijk. Dus snel zo’n overall aan. De overall, alias jumpsuit of boilersuit wordt nog steeds gebruikt als beroepskleding. Overal waar je aan het werk bent en flink vies kunt worden zie je de overall nog altijd in verschillende kleuren en modellen. Goed wijd omdat er nog een hele outfit onder wordt gedragen of slanker van snit wanneer dat niet nodig is. Iedere generatie maakt mee, dat er een fashionable vertaling van overall naar jumpsuit wordt gemaakt. Modeontwerpers raken iedere keer weer geïnspireerd. Strak om het lijf als een catsuit. Een losse nonchalante versie. Een korte versie voor de zomer. Glitter en glamour. Denk even terug aan de glamrock periode in de jaren zeventig. Toen waren er ook hele toffe jumpsuits voor mannen. Denk bijvoorbeeld aan Elvis en Tom Jones in hun superstrakke jumpsuits. Als je die foto’s terugkijkt, dan is de mode voor de mannen wel een stuk beperkter geworden. Wie weet komt het ooit weer terug. Tot die tijd voor mannen toch echt alleen maar een jumpsuit als werkkleding. En ach, Tom Cruise in zijn piloten jumpsuit in Top Gun of de boeren in boer zoekt vrouw… Het heeft wel wat!

Op de foto draag ik een overall. En daaronder dus een hele mooie creme jogger in badstof van Nikkie met een heerlijke beige trui van Elias Rumelis. Met liefde had ik de outfit voor u op de foto gezet, maar op de valreep ben ik geveld door corona. Als u dit leest mag ik alweer vrij rondlopen, maar een foto maken is daarom deze week niet gelukt. Op de foto linksonder ziet u Kim in een suedine jumpsuit. Jason draagt een jeans van Elias Rumelis, een shirt van Lacoste met een mooi detail aan de hals en een makkelijk sportief vest. Op de foto rechtsonder laat Anja u een jumpsuit zien in denim. Vind je de look van een jumpsuit wel leuk, maar heb je een hekel aan zo’n heel pak? Kies dan voor een broek en top of blouse in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur. Je krijgt dat het effect van een jumpsuit, maar draagt toch tweedelig.

Wat is er nieuw? Het is tijd voor jurken. Onze collectie van Oneseason is aangevuld. Prachtige jurken in natuurlijk materialen en exclusieve prints. En Nikkie. Kort en pittig. Vegan, broderie en altijd bijzondere details. Maar deze merken zijn wel behoorlijk prijzig. Daarom is er ook genoeg keuze in jurken van FOS Fashion. Ik heb fijne maxidresses in viscose voor jullie ingekocht voor een kleine prijs. En, altijd goed voor de warmere dagen, de jurken in een mix van linnen en katoen. Een zak in een leuk printje noem ik ze. Maar wacht maar af. Met het juiste schoentje maken we er nog een hele toffe outfit van. Super losvallend dus geen moeilijk gedoe of buiken inhouden. We kwamen krap te zitten in onze tops in maat 2xl en 3xl afgelopen week. Want we hebben gewoon veel klanten met een flinke boezem en die tops zijn snel weg. Een broek kopen zonder nieuwe top is niet leuk. En we hebben nou net van die lekkere broeken in travel of katoen in de collectie. Capri of 7/8ste. Gelukkig heb ik voor aankomende week fijne tops met korte mouw in travelkwaliteit kunnen vinden in maat xxl en 3xl in o.a. Lila, fuchsia, Misty green, zand en een leuk printje. En o ja, een allerleukst zomerjasje in zandkleur voor maar 79,95. Genoeg reden dus om weer even gezellig langs te komen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Geïnspireerd? Bekijk onze shopmovies op YouTube. U kunt op onze website www.itrainsfashion.nl gemakkelijk doorklikken naar de juiste pagina. Of volg ons op Facebook!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten.

 

Daar liggen de overalls en de laarzen zegt onze gastvrouw en ze knikt vriendelijk in de richting van twee houten kapstokken vol met stoere overalls. Hangen ze op maat? vraag ik. Ze grinnikt een beetje en zegt dat ze zo’n beetje allemaal dezelfde maat hebben. Er zijn er wel een paar die iets groter zijn vult ze aan.

Een beetje opgelucht ben ik wel. Mijn beige en zandkleurige outfit is niet bestand tegen wat ik allemaal op deze boerderij zie. Mijn lief keek morgens al hoofdschuddend naar me en zei: waarom pak je niet gewoon een jeans? Maar ik heb deze outfit net nieuw, ben er zeer verliefd op, dan moet het direct aan. Geen idee wat me te wachten staat, maar dat we dichtbij de koeien komen is zeker. We gaan koeknuffelen. En dat deze lieverds niet overal even schoon zijn, dat is me inmiddels duidelijk. Dus snel zo’n overall aan. De overall, alias jumpsuit of boilersuit wordt nog steeds gebruikt als beroepskleding. Overal waar je aan het werk bent en flink vies kunt worden zie je de overall nog altijd in verschillende kleuren en modellen. Goed wijd omdat er nog een hele outfit onder wordt gedragen of slanker van snit wanneer dat niet nodig is. Iedere generatie maakt mee, dat er een fashionable vertaling van overall naar jumpsuit wordt gemaakt. Modeontwerpers raken iedere keer weer geïnspireerd. Strak om het lijf als een catsuit. Een losse nonchalante versie. Een korte versie voor de zomer. Glitter en glamour. Denk even terug aan de glamrock periode in de jaren zeventig. Toen waren er ook hele toffe jumpsuits voor mannen. Denk bijvoorbeeld aan Elvis en Tom Jones in hun superstrakke jumpsuits. Als je die foto’s terugkijkt, dan is de mode voor de mannen wel een stuk beperkter geworden. Wie weet komt het ooit weer terug. Tot die tijd voor mannen toch echt alleen maar een jumpsuit als werkkleding. En ach, Tom Cruise in zijn piloten jumpsuit in Top Gun of de boeren in boer zoekt vrouw… Het heeft wel wat!

Op de foto draag ik een overall. En daaronder dus een hele mooie creme jogger in badstof van Nikkie met een heerlijke beige trui van Elias Rumelis. Met liefde had ik de outfit voor u op de foto gezet, maar op de valreep ben ik geveld door corona. Als u dit leest mag ik alweer vrij rondlopen, maar een foto maken is daarom deze week niet gelukt. Op de foto linksonder ziet u Kim in een suedine jumpsuit. Jason draagt een jeans van Elias Rumelis, een shirt van Lacoste met een mooi detail aan de hals en een makkelijk sportief vest. Op de foto rechtsonder laat Anja u een jumpsuit zien in denim. Vind je de look van een jumpsuit wel leuk, maar heb je een hekel aan zo’n heel pak? Kies dan voor een broek en top of blouse in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur. Je krijgt dat het effect van een jumpsuit, maar draagt toch tweedelig.

Wat is er nieuw? Het is tijd voor jurken. Onze collectie van Oneseason is aangevuld. Prachtige jurken in natuurlijk materialen en exclusieve prints. En Nikkie. Kort en pittig. Vegan, broderie en altijd bijzondere details. Maar deze merken zijn wel behoorlijk prijzig. Daarom is er ook genoeg keuze in jurken van FOS Fashion. Ik heb fijne maxidresses in viscose voor jullie ingekocht voor een kleine prijs. En, altijd goed voor de warmere dagen, de jurken in een mix van linnen en katoen. Een zak in een leuk printje noem ik ze. Maar wacht maar af. Met het juiste schoentje maken we er nog een hele toffe outfit van. Super losvallend dus geen moeilijk gedoe of buiken inhouden. We kwamen krap te zitten in onze tops in maat 2xl en 3xl afgelopen week. Want we hebben gewoon veel klanten met een flinke boezem en die tops zijn snel weg. Een broek kopen zonder nieuwe top is niet leuk. En we hebben nou net van die lekkere broeken in travel of katoen in de collectie. Capri of 7/8ste. Gelukkig heb ik voor aankomende week fijne tops met korte mouw in travelkwaliteit kunnen vinden in maat xxl en 3xl in o.a. Lila, fuchsia, Misty green, zand en een leuk printje. En o ja, een allerleukst zomerjasje in zandkleur voor maar 79,95. Genoeg reden dus om weer even gezellig langs te komen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Geïnspireerd? Bekijk onze shopmovies op YouTube. U kunt op onze website www.itrainsfashion.nl gemakkelijk doorklikken naar de juiste pagina. Of volg ons op Facebook!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten.

 

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact