De Dresscode

Alles in een week. Mijn klanten hebben een heftige week achter de rug. Een uitvaart, een geboorte en binnenkort ook nog een bruiloft. En voor de bruiloft lopen ze bij me binnen. Want er is aan de gasten gevraagd om in natuurtinten te komen. Een bruiloft met een dresscode. Dat horen we steeds vaker.

Natuurtinten herhaalt ze nog eens en we bekijken een aantal blouses in natuurtinten waar je het eerst aan denkt als je natuurtinten roept. Een beetje saai zegt mevrouw. Ik houd eigenlijk van kleur! En ze wijst naar een jurk in vrolijke tinten. Kijk daar word ik nou blij van. Ik aarzel, want ja dat is niet echt wat het bruidspaar voor ogen heeft ben ik bang. Toch even aanpassen. En ja, verkocht! Ach, zegt ze met een knipoog, de natuur heeft ook heel veel kleur! We lachen en besluiten dat dit om natuurkleuren gaat uit een meer zuidelijk deel van Europa. Oranje sinaasappels en een turquoise zee. Op de foto linksonder draagt Sonja de jurk waar mevrouw direct verliefd op werd.  Ik ben benieuwd straks naar de foto’s. Ze belooft me die te komen laten zien.

Kan ik u nog verleiden om een bijpassende trui te proberen vraag ik aan meneer. Ik ben zelf erg van matchen met je partner als je ergens naar toe gaat. Toevallig hebben we een prachtige blauwe trui van Lacoste die heel goed samen gaat met de jurk. Meneer besluit snel. Ja, hij past en ja een mooie kleur. Pak maar in! Op de foto rechtsonder draagt Jason de trui die meneer koos. Een mooie hoge v-hals. Gemaakt van 98% katoen. Deze trui hebben we ook nog in andere zomerse kleuren. Een absolute aanrader. Matchen is heel leuk. En dan bedoel ik niet de flauwe grapjes over Anwb setjes. Het is toch leuk als je samen een leuk geheel vormt. Je moet er niet mee overdrijven, maar dat je allebei qua kleur goed bij elkaar past dan vind ik wel een must voor een mooi feest.

Bij het afrekenen draaien mijn klanten zich nog even om. Oeps de babykleertjes! Er is ook nog een baby geboren dus we zijn nog niet klaar. Gelukkig is er veel keus want ons babymerk BESS heeft net de zomercollectie afgeleverd.  Maat 50 tot en met 86. De leukste liefste kleertjes met fijne details. We pakken alles in en nemen afscheid. In een korte tijd verschillende grote levensgebeurtenissen. Ik kijk ze na en hoop dat het ze lukt van de leuke dingen te genieten.

Nog even terug naar de dresscode voor een bruiloft. Dat is wel anders dan voorheen waar er duidelijke regels waren wat wel en wat niet te dragen. Als bruidspaar spaar je vaak lange tijd voor een zo’n mooi mogelijke bruiloft. Ik vind het soms wel bizar wat voor een heftige dresscodes er gevraagd worden aan de gasten, zoals: iedereen moet in pasteltinten. Dat heeft echt niet iedereen direct in de kast hangen. En soms is het niet eens een kleur die aansluit bij het seizoen dus ook niet makkelijk te vinden. Of pastelkleuren passen niet bij je. Wat moet je dan na de bruiloft met die dure outfit? En niet iedereen heeft het breed genoeg om er speciaal voor te gaan winkelen. Dat mag ook niet vergeten worden. Het is dus wel belangrijk om daarbij stil te staan als bruidspaar. Maar iedereen leuk en bij elkaar passend op de bruiloftsfoto’s is ook wat waard. Kies dan bijvoorbeeld voor een thema als ‘a touch of gold’. Of een andere kleur natuurlijk. Dat is makkelijker voor je bruiloftsgasten want dan kunnen ze ook met wat accessoires werken. Voor diegene met een kleine portemonnee is dit wel handiger.

Afijn er zijn dus heel veel verschillende bruiloften tegenwoordig. Het wordt steeds populairder om het bruiloftsfeest niet op een traditionele plek te organiseren. Een strandbruiloft bijvoorbeeld. De jurk die ik draag op de bovenste foto van Oneseason is daar heel geschikt voor. Maar deze draag je ook tijdens je city trip, met een blazerjasje naar een diner of heerlijk in huis. Van viscose, een heerlijke losse pasvorm en een klassieke Paisley print. Een van mijn favorieten!

Nieuw deze week: Capribroeken en Kimono’s (helemaal de trend gaan we zo snel mogelijk op de foto zetten). Falke heeft weer mooie panty’s geleverd (nodig voor een bruiloft) en de truitjes van ons eigen label zijn aangevuld (was moeilijk maar gelukt). Reden genoeg om even langs te komen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten.

Sasja (54) heeft een kledingwinkel in Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Alles in een week. Mijn klanten hebben een heftige week achter de rug. Een uitvaart, een geboorte en binnenkort ook nog een bruiloft. En voor de bruiloft lopen ze bij me binnen. Want er is aan de gasten gevraagd om in natuurtinten te komen. Een bruiloft met een dresscode. Dat horen we steeds vaker.

Natuurtinten herhaalt ze nog eens en we bekijken een aantal blouses in natuurtinten waar je het eerst aan denkt als je natuurtinten roept. Een beetje saai zegt mevrouw. Ik houd eigenlijk van kleur! En ze wijst naar een jurk in vrolijke tinten. Kijk daar word ik nou blij van. Ik aarzel, want ja dat is niet echt wat het bruidspaar voor ogen heeft ben ik bang. Toch even aanpassen. En ja, verkocht! Ach, zegt ze met een knipoog, de natuur heeft ook heel veel kleur! We lachen en besluiten dat dit om natuurkleuren gaat uit een meer zuidelijk deel van Europa. Oranje sinaasappels en een turquoise zee. Op de foto linksonder draagt Sonja de jurk waar mevrouw direct verliefd op werd.  Ik ben benieuwd straks naar de foto’s. Ze belooft me die te komen laten zien.

Kan ik u nog verleiden om een bijpassende trui te proberen vraag ik aan meneer. Ik ben zelf erg van matchen met je partner als je ergens naar toe gaat. Toevallig hebben we een prachtige blauwe trui van Lacoste die heel goed samen gaat met de jurk. Meneer besluit snel. Ja, hij past en ja een mooie kleur. Pak maar in! Op de foto rechtsonder draagt Jason de trui die meneer koos. Een mooie hoge v-hals. Gemaakt van 98% katoen. Deze trui hebben we ook nog in andere zomerse kleuren. Een absolute aanrader. Matchen is heel leuk. En dan bedoel ik niet de flauwe grapjes over Anwb setjes. Het is toch leuk als je samen een leuk geheel vormt. Je moet er niet mee overdrijven, maar dat je allebei qua kleur goed bij elkaar past dan vind ik wel een must voor een mooi feest.

Bij het afrekenen draaien mijn klanten zich nog even om. Oeps de babykleertjes! Er is ook nog een baby geboren dus we zijn nog niet klaar. Gelukkig is er veel keus want ons babymerk BESS heeft net de zomercollectie afgeleverd.  Maat 50 tot en met 86. De leukste liefste kleertjes met fijne details. We pakken alles in en nemen afscheid. In een korte tijd verschillende grote levensgebeurtenissen. Ik kijk ze na en hoop dat het ze lukt van de leuke dingen te genieten.

Nog even terug naar de dresscode voor een bruiloft. Dat is wel anders dan voorheen waar er duidelijke regels waren wat wel en wat niet te dragen. Als bruidspaar spaar je vaak lange tijd voor een zo’n mooi mogelijke bruiloft. Ik vind het soms wel bizar wat voor een heftige dresscodes er gevraagd worden aan de gasten, zoals: iedereen moet in pasteltinten. Dat heeft echt niet iedereen direct in de kast hangen. En soms is het niet eens een kleur die aansluit bij het seizoen dus ook niet makkelijk te vinden. Of pastelkleuren passen niet bij je. Wat moet je dan na de bruiloft met die dure outfit? En niet iedereen heeft het breed genoeg om er speciaal voor te gaan winkelen. Dat mag ook niet vergeten worden. Het is dus wel belangrijk om daarbij stil te staan als bruidspaar. Maar iedereen leuk en bij elkaar passend op de bruiloftsfoto’s is ook wat waard. Kies dan bijvoorbeeld voor een thema als ‘a touch of gold’. Of een andere kleur natuurlijk. Dat is makkelijker voor je bruiloftsgasten want dan kunnen ze ook met wat accessoires werken. Voor diegene met een kleine portemonnee is dit wel handiger.

Afijn er zijn dus heel veel verschillende bruiloften tegenwoordig. Het wordt steeds populairder om het bruiloftsfeest niet op een traditionele plek te organiseren. Een strandbruiloft bijvoorbeeld. De jurk die ik draag op de bovenste foto van Oneseason is daar heel geschikt voor. Maar deze draag je ook tijdens je city trip, met een blazerjasje naar een diner of heerlijk in huis. Van viscose, een heerlijke losse pasvorm en een klassieke Paisley print. Een van mijn favorieten!

Nieuw deze week: Capribroeken en Kimono’s (helemaal de trend gaan we zo snel mogelijk op de foto zetten). Falke heeft weer mooie panty’s geleverd (nodig voor een bruiloft) en de truitjes van ons eigen label zijn aangevuld (was moeilijk maar gelukt). Reden genoeg om even langs te komen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten.

Sasja (54) heeft een kledingwinkel in Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

 

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact