De enige rode draad: kleurcodes!

Kleurcodes van landen die als verkeerslichten van oranje op rood springen, of van geel naar groen. De reisadviezen lijken per minuut te veranderen en de coronamaatregelen veranderen net zo hard mee. Alsof dat nog niet onoverzichtelijk genoeg is, mag elk land ook nog zijn eigen regels bepalen. Het leidt tot veel verwarring bij ons allemaal. Op vakantie gaan wordt een heel gedoe. De enige rode draad in het verhaal: de kleurcodes.

En dat geldt ook voor dames die onze winkel binnenstappen met een kleurenkaart. Een winkel vol met kleur en printjes. Geeft de kleurenkaart dan houvast? Zelf zie ik wel beperkingen in kleurenwaaiers helaas. En merk vaak dat dames zich vasthouden aan een kleuradvies, dat jaren geleden is gegeven en eigenlijk niet past. Een kleurenwaaier mag nooit en te nimmer als een beperking voelen. Dan is het kleuradvies eerder verarmend dan verrijkend. Kleuren kunnen goed staan maar moeten vooral ook goed voelen. Begrijp me niet verkeerd. Een goed kleuradvies kan heel veel voor je doen. Maar zorg dat je de juiste kleurstylist kiest die de nieuwste methodes om tot het advies te komen hanteert.

In een kleurenwaaier zitten ongeveer 24 kleuren. In werkelijkheid kun je natuurlijk veel meer kleuren dragen. Sommige experts denken dat we wel 3 miljoen verschillende tinten kunnen onderscheiden. Zelfs al stonden al die kleuren jou goed, kunnen ze onmogelijk allemaal in één waaier gestopt worden. Het meest slim is om de kleurenwaaier uitgewaaierd op het kledingstuk dat je wilt kopen te leggen. Is het in harmonie met jouw waaier? Lijkt het goed bij elkaar of liggen de kleuren er bovenop? In dat laatste geval zal het niet de juiste tint voor jou zijn. De kleuren moeten er als het ware in vermengen.

En hoe draag je kleuren die niet top voor jou zijn? Een paar tips:

Combineer met kleuren, die jou wel goed staan.
Zo simpel is het. Ben je een koel kleurtype en kobaltblauw staat jou prachtig, kun je dit best combineren met een oranje (warm) topje, maar hou oranje dan zover mogelijk van je gezicht.

Draag sieraden, of een sjaal ook weer in kleuren die jou goed staan.
Denk aan een ketting en oorbellen. Ben je een koel kleurtype dan staan zilveren sieraden goed en ben je een warm kleurtype ga je het beste voor goudkleurig.

Vergeet jouw lippenstift niet en draag make-up.
Ben je een koel kleurtype ga dan voor roze tinten en ben je een warm kleurtype kun je kleuren kiezen die naar oranje neigen. Met make-up kun je de boel mooi een beetje voor de gek houden, zodat de mindere kleuren toch nog gedragen kunnen worden.

Draag de mindere kleur niet te dicht bij jouw gezicht.
Hoe verder van je gezicht hoe beter het is. Een v-hals is dan beter dan een hoge col. En jouw mindere kleuren in een broek of rok is uiteraard totaal geen probleem voor de uitstraling op jouw gezicht.

De foto van deze week is genomen op het Oude Dorp op het plein bij het water. Ik draag een fijn jurkje van Fos Fashion (44,95) (Er zijn ook weer maxidresses binnen van dit merk in nieuwe printjes.) en een panty van Falke (jaja bijna niet te zien ;-))
Bijna een buitenlands tafereeltje toch? Het ijsje van Marco Osté doet niet onder voor het ijs van die Italiaanse ijssalon, in Nederland hebben we toch echt de allerlekkerste slagroom en op de terrassen geniet je ook hier van een goed glas wijn. Kleurcode, rood, geel, oranje of groen? We kunnen in ons eigen landje ook nog heel veel leuks doen!

Kleurcodes van landen die als verkeerslichten van oranje op rood springen, of van geel naar groen. De reisadviezen lijken per minuut te veranderen en de coronamaatregelen veranderen net zo hard mee. Alsof dat nog niet onoverzichtelijk genoeg is, mag elk land ook nog zijn eigen regels bepalen. Het leidt tot veel verwarring bij ons allemaal. Op vakantie gaan wordt een heel gedoe. De enige rode draad in het verhaal: de kleurcodes.

En dat geldt ook voor dames die onze winkel binnenstappen met een kleurenkaart. Een winkel vol met kleur en printjes. Geeft de kleurenkaart dan houvast? Zelf zie ik wel beperkingen in kleurenwaaiers helaas. En merk vaak dat dames zich vasthouden aan een kleuradvies, dat jaren geleden is gegeven en eigenlijk niet past. Een kleurenwaaier mag nooit en te nimmer als een beperking voelen. Dan is het kleuradvies eerder verarmend dan verrijkend. Kleuren kunnen goed staan maar moeten vooral ook goed voelen. Begrijp me niet verkeerd. Een goed kleuradvies kan heel veel voor je doen. Maar zorg dat je de juiste kleurstylist kiest die de nieuwste methodes om tot het advies te komen hanteert.

In een kleurenwaaier zitten ongeveer 24 kleuren. In werkelijkheid kun je natuurlijk veel meer kleuren dragen. Sommige experts denken dat we wel 3 miljoen verschillende tinten kunnen onderscheiden. Zelfs al stonden al die kleuren jou goed, kunnen ze onmogelijk allemaal in één waaier gestopt worden. Het meest slim is om de kleurenwaaier uitgewaaierd op het kledingstuk dat je wilt kopen te leggen. Is het in harmonie met jouw waaier? Lijkt het goed bij elkaar of liggen de kleuren er bovenop? In dat laatste geval zal het niet de juiste tint voor jou zijn. De kleuren moeten er als het ware in vermengen.

En hoe draag je kleuren die niet top voor jou zijn? Een paar tips:

Combineer met kleuren, die jou wel goed staan.
Zo simpel is het. Ben je een koel kleurtype en kobaltblauw staat jou prachtig, kun je dit best combineren met een oranje (warm) topje, maar hou oranje dan zover mogelijk van je gezicht.

Draag sieraden, of een sjaal ook weer in kleuren die jou goed staan.
Denk aan een ketting en oorbellen. Ben je een koel kleurtype dan staan zilveren sieraden goed en ben je een warm kleurtype ga je het beste voor goudkleurig.

Vergeet jouw lippenstift niet en draag make-up.
Ben je een koel kleurtype ga dan voor roze tinten en ben je een warm kleurtype kun je kleuren kiezen die naar oranje neigen. Met make-up kun je de boel mooi een beetje voor de gek houden, zodat de mindere kleuren toch nog gedragen kunnen worden.

Draag de mindere kleur niet te dicht bij jouw gezicht.
Hoe verder van je gezicht hoe beter het is. Een v-hals is dan beter dan een hoge col. En jouw mindere kleuren in een broek of rok is uiteraard totaal geen probleem voor de uitstraling op jouw gezicht.

De foto van deze week is genomen op het Oude Dorp op het plein bij het water. Ik draag een fijn jurkje van Fos Fashion (44,95) (Er zijn ook weer maxidresses binnen van dit merk in nieuwe printjes.) en een panty van Falke (jaja bijna niet te zien ;-))
Bijna een buitenlands tafereeltje toch? Het ijsje van Marco Osté doet niet onder voor het ijs van die Italiaanse ijssalon, in Nederland hebben we toch echt de allerlekkerste slagroom en op de terrassen geniet je ook hier van een goed glas wijn. Kleurcode, rood, geel, oranje of groen? We kunnen in ons eigen landje ook nog heel veel leuks doen!

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact