De enige rode draad: kleurcodes!

Kleurcodes van landen die als verkeerslichten van oranje op rood springen, of van geel naar groen. De reisadviezen lijken per minuut te veranderen en de coronamaatregelen veranderen net zo hard mee. Alsof dat nog niet onoverzichtelijk genoeg is, mag elk land ook nog zijn eigen regels bepalen. Het leidt tot veel verwarring bij ons allemaal. Op vakantie gaan wordt een heel gedoe. De enige rode draad in het verhaal: de kleurcodes.

En dat geldt ook voor dames die onze winkel binnenstappen met een kleurenkaart. Een winkel vol met kleur en printjes. Geeft de kleurenkaart dan houvast? Zelf zie ik wel beperkingen in kleurenwaaiers helaas. En merk vaak dat dames zich vasthouden aan een kleuradvies, dat jaren geleden is gegeven en eigenlijk niet past. Een kleurenwaaier mag nooit en te nimmer als een beperking voelen. Dan is het kleuradvies eerder verarmend dan verrijkend. Kleuren kunnen goed staan maar moeten vooral ook goed voelen. Begrijp me niet verkeerd. Een goed kleuradvies kan heel veel voor je doen. Maar zorg dat je de juiste kleurstylist kiest die de nieuwste methodes om tot het advies te komen hanteert.

In een kleurenwaaier zitten ongeveer 24 kleuren. In werkelijkheid kun je natuurlijk veel meer kleuren dragen. Sommige experts denken dat we wel 3 miljoen verschillende tinten kunnen onderscheiden. Zelfs al stonden al die kleuren jou goed, kunnen ze onmogelijk allemaal in één waaier gestopt worden. Het meest slim is om de kleurenwaaier uitgewaaierd op het kledingstuk dat je wilt kopen te leggen. Is het in harmonie met jouw waaier? Lijkt het goed bij elkaar of liggen de kleuren er bovenop? In dat laatste geval zal het niet de juiste tint voor jou zijn. De kleuren moeten er als het ware in vermengen.

En hoe draag je kleuren die niet top voor jou zijn? Een paar tips:

Combineer met kleuren, die jou wel goed staan.
Zo simpel is het. Ben je een koel kleurtype en kobaltblauw staat jou prachtig, kun je dit best combineren met een oranje (warm) topje, maar hou oranje dan zover mogelijk van je gezicht.

Draag sieraden, of een sjaal ook weer in kleuren die jou goed staan.
Denk aan een ketting en oorbellen. Ben je een koel kleurtype dan staan zilveren sieraden goed en ben je een warm kleurtype ga je het beste voor goudkleurig.

Vergeet jouw lippenstift niet en draag make-up.
Ben je een koel kleurtype ga dan voor roze tinten en ben je een warm kleurtype kun je kleuren kiezen die naar oranje neigen. Met make-up kun je de boel mooi een beetje voor de gek houden, zodat de mindere kleuren toch nog gedragen kunnen worden.

Draag de mindere kleur niet te dicht bij jouw gezicht.
Hoe verder van je gezicht hoe beter het is. Een v-hals is dan beter dan een hoge col. En jouw mindere kleuren in een broek of rok is uiteraard totaal geen probleem voor de uitstraling op jouw gezicht.

De foto van deze week is genomen op het Oude Dorp op het plein bij het water. Ik draag een fijn jurkje van Fos Fashion (44,95) (Er zijn ook weer maxidresses binnen van dit merk in nieuwe printjes.) en een panty van Falke (jaja bijna niet te zien ;-))
Bijna een buitenlands tafereeltje toch? Het ijsje van Marco Osté doet niet onder voor het ijs van die Italiaanse ijssalon, in Nederland hebben we toch echt de allerlekkerste slagroom en op de terrassen geniet je ook hier van een goed glas wijn. Kleurcode, rood, geel, oranje of groen? We kunnen in ons eigen landje ook nog heel veel leuks doen!

Kleurcodes van landen die als verkeerslichten van oranje op rood springen, of van geel naar groen. De reisadviezen lijken per minuut te veranderen en de coronamaatregelen veranderen net zo hard mee. Alsof dat nog niet onoverzichtelijk genoeg is, mag elk land ook nog zijn eigen regels bepalen. Het leidt tot veel verwarring bij ons allemaal. Op vakantie gaan wordt een heel gedoe. De enige rode draad in het verhaal: de kleurcodes.

En dat geldt ook voor dames die onze winkel binnenstappen met een kleurenkaart. Een winkel vol met kleur en printjes. Geeft de kleurenkaart dan houvast? Zelf zie ik wel beperkingen in kleurenwaaiers helaas. En merk vaak dat dames zich vasthouden aan een kleuradvies, dat jaren geleden is gegeven en eigenlijk niet past. Een kleurenwaaier mag nooit en te nimmer als een beperking voelen. Dan is het kleuradvies eerder verarmend dan verrijkend. Kleuren kunnen goed staan maar moeten vooral ook goed voelen. Begrijp me niet verkeerd. Een goed kleuradvies kan heel veel voor je doen. Maar zorg dat je de juiste kleurstylist kiest die de nieuwste methodes om tot het advies te komen hanteert.

In een kleurenwaaier zitten ongeveer 24 kleuren. In werkelijkheid kun je natuurlijk veel meer kleuren dragen. Sommige experts denken dat we wel 3 miljoen verschillende tinten kunnen onderscheiden. Zelfs al stonden al die kleuren jou goed, kunnen ze onmogelijk allemaal in één waaier gestopt worden. Het meest slim is om de kleurenwaaier uitgewaaierd op het kledingstuk dat je wilt kopen te leggen. Is het in harmonie met jouw waaier? Lijkt het goed bij elkaar of liggen de kleuren er bovenop? In dat laatste geval zal het niet de juiste tint voor jou zijn. De kleuren moeten er als het ware in vermengen.

En hoe draag je kleuren die niet top voor jou zijn? Een paar tips:

Combineer met kleuren, die jou wel goed staan.
Zo simpel is het. Ben je een koel kleurtype en kobaltblauw staat jou prachtig, kun je dit best combineren met een oranje (warm) topje, maar hou oranje dan zover mogelijk van je gezicht.

Draag sieraden, of een sjaal ook weer in kleuren die jou goed staan.
Denk aan een ketting en oorbellen. Ben je een koel kleurtype dan staan zilveren sieraden goed en ben je een warm kleurtype ga je het beste voor goudkleurig.

Vergeet jouw lippenstift niet en draag make-up.
Ben je een koel kleurtype ga dan voor roze tinten en ben je een warm kleurtype kun je kleuren kiezen die naar oranje neigen. Met make-up kun je de boel mooi een beetje voor de gek houden, zodat de mindere kleuren toch nog gedragen kunnen worden.

Draag de mindere kleur niet te dicht bij jouw gezicht.
Hoe verder van je gezicht hoe beter het is. Een v-hals is dan beter dan een hoge col. En jouw mindere kleuren in een broek of rok is uiteraard totaal geen probleem voor de uitstraling op jouw gezicht.

De foto van deze week is genomen op het Oude Dorp op het plein bij het water. Ik draag een fijn jurkje van Fos Fashion (44,95) (Er zijn ook weer maxidresses binnen van dit merk in nieuwe printjes.) en een panty van Falke (jaja bijna niet te zien ;-))
Bijna een buitenlands tafereeltje toch? Het ijsje van Marco Osté doet niet onder voor het ijs van die Italiaanse ijssalon, in Nederland hebben we toch echt de allerlekkerste slagroom en op de terrassen geniet je ook hier van een goed glas wijn. Kleurcode, rood, geel, oranje of groen? We kunnen in ons eigen landje ook nog heel veel leuks doen!

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

It Rains Fashion
5.0
Based on 57 reviews
aangedreven door Facebook
Chantal Schütz
Chantal Schütz
2021-12-03T20:39:43+0000
Al een poosje volg ik “it Rains fashion” via fb. Mijn zus woont in Houten en stuurt af en toe een artikel op uit het... plaatselijke krantje, super leuk om te lezen. Vandaag was het dan zover, dat ik een kijkje ging nemen! Wat een heerlijke meiden, echt heel fijn geholpen. Prachtige collectie 😍 diverse kleuren waar ik héél blij van word 😃 Super geslaagd! Voor herhaling vatbaar 💖 Modieuze groet Chantal Schütz Shining for You ❤️lees meer
Wendy Dekker
Wendy Dekker
2021-09-29T17:02:23+0000
Via de app een vraag gesteld en kreeg snel een reactie en ik ben snel en zeer vriendelijk geholpen! Kunnen grote... bedrijven nog wat van leren.lees meer
Rianne van de Kamp
Rianne van de Kamp
2021-09-16T10:44:02+0000
Een broek besteld waar ik best haast mee had. Geappt en ik kreeg meteen antwoord! Ze zijn voor mij gaan kijken of de... broek op voorraad was en hebben het dezelfde dag verstuurd! Echt een hele goede service!lees meer
Monique van Esch
Monique van Esch
2021-05-07T21:29:02+0000
Hele fijne en goede service. Artikel was helaas niet goed (niet hun “schuld”). Het retour bedrag had ik al terug op de... dag dat ik het artikel terugstuurde. Zal hier zeker vaker gaan bestellen.lees meer
Iris Kuijer
Iris Kuijer
2020-12-29T15:24:51+0000
Lang opzoek geweest naar de Reinders ruffle pants dark blue met korting en bij jullie uiteindelijk gevonden😊
Inger van Stroe
Inger van Stroe
2020-07-20T16:42:13+0000
Super leuke winkel met heel veel leuke dingen, kom er te weinig 🤭
Bethly Smaling
Bethly Smaling
2020-06-21T19:47:32+0000
Was erg blij. Grotere maat en toch zó goed geslaagd. En keus genoeg.
Jean Grooters
Jean Grooters
2020-05-20T15:50:03+0000
Ik heb vandaag de stap gezet naar de winkel,en ben supergoed geslaagd. dankzij de hulp die geboden werd. Had dit alle... vele jaren eerder moeten doen.lees meer
Pauline Navest
Pauline Navest
2020-04-29T18:47:48+0000
Goede en persoonlijke service. Mooie kledingmerken en zeer vriendelijk personeel.
Cheyen van Slee
Cheyen van Slee
2020-03-27T11:50:33+0000
Super leuke en mooie kleding merken, erg vriendelijk, leuk winkeltje om in the shoppen..
Danielle Gerrits Vastenburg
Danielle Gerrits Vastenburg
2020-01-07T14:24:09+0000
Top bedrijf/winkel, jurkje besteld van Reinders. Deze konden ze nergens vinden en waren bang dat het gestolen was.... Alles op alles hebben ze gezet om het jurkje te vinden en jahoor ze hadden hem nog. Heb pakket binnen gekregen en voor het langen wachten een armbandje gehad van Reinders 😍 hoe lief is dat. Nogmaals bedankt voor het bloed/zweet en tranen wat het gekost heeft om het jurkje te vinden👍🏻 ga zeker vaker bestellen, jullie zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen. Top bedrijflees meer
Marian Smits
Marian Smits
2019-12-31T13:48:16+0000
Geweldige service en prachtige collectie.
Marielle van der Voort
Marielle van der Voort
2019-12-11T19:24:14+0000
Wat een fijne winkel met lieve dames die alles doen om je te helpen. Omdat mijn rok niet op tijd zou zijn voor mijn... etentje krijg ik een andere rok die ik mag dragen en dan terug sturen.Wat een service is dat zeg!! Echt top,kan niet anders zeggen. Ik ga hier zeker meer kopen. Prachtig kleding en mooie kwaliteit. Lieve groetjes Mariëlle van der Voortlees meer
Liane Erckens
Liane Erckens
2019-11-24T20:09:02+0000
Mooie kleding. Je wordt fijn geholpen wat ik zelf erg belangrijk vind!
Jacqulien van Vulpen
Jacqulien van Vulpen
2019-11-03T05:56:48+0000
als ik begin met wat geen hoogtepunt is gaat het sneller. het begint bij binnenkomst, de begroeting super. het advies,... meedenken, eerlijkheid, kwaliteit, het is perfect. ik ben nog nooit de winkel uitgelopen met lege handen.lees meer
Nance Salesonly
Nance Salesonly
2019-08-06T19:22:45+0000
Altijd de laatste modetrends, oprecht modeadvies voor elke maat. ❤️
Marjolein van Herwijnen
Marjolein van Herwijnen
2019-07-07T11:11:03+0000
Mooie collectie goede kwaliteit. voor iedereen wat. dames heren en zelfs voor baby's. Goede service helemaal blij.
Noben Sandra
Noben Sandra
2019-04-11T13:25:46+0000
Heb online een ER Blazer gekocht ....zit perfect 👌🏻 goede communicatie via mail😌😉 Groeten uit Belgie ...Sandra
Mirella Rietveld
Mirella Rietveld
2019-04-11T04:56:40+0000
Fijne persoonlijke service en advies,ondanks je online besteld, bedankt!!
Kimberley Burcke
Kimberley Burcke
2019-04-10T10:44:32+0000
Op de website had ik een jasje besteld die stuk was gegaan. ‘s Morgens gemaild en binnen 10 minuten al reactie(nog voor... openingstijd!). Ik ben super goed geholpen en erg blij met de oplossing. Fijne en snelle communicatie!lees meer
Barend Poeser
Barend Poeser
2019-04-07T20:39:31+0000
Mooie kleding voor jonge en oude mannen
Tonny Oosterman
Tonny Oosterman
2019-04-07T17:38:24+0000
winkel in houten en de web-site
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Jacqueline Sack-Linschoten
Jacqueline Sack-Linschoten
2019-01-10T15:59:18+0000
super leuke kleding en leuke merken en je wordt super geholpen door Gabi 👌👍

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact