Het iconische T-shirt.

Het iconische T-shirt – we bedoelen de vierkante oervorm met hoge ronde hals – is weer helemaal terug! Hoe normaler hoe beter. Want no-nonsens mode is momenteel echt hip. Zou het komen door de abnormale tijd waarin we leven? Hoe dan ook, T-shirts zijn zeer gewild. Van Fos Fashion (24,95) van linnen en een beetje katoen in frisse basiskleuren. Van NIKKIE omdat ze zo fantastisch stretchen (nu met 50% korting). Van Lacoste vanwege de klassieke uitstraling en fijne pasvorm (ook met iets langere mouwtjes voor armen die dat fijner vinden). Of van Sustain, Walldog of Katherina Loretta (met een bijzondere opdruk).

Maar even terug naar dat T-shirt. Die hoofdletter T is geen Toeval: het refereert aan de vorm van het kledingstuk. De mouwen staan bijna haaks op de body, althans: zo zag de eerste-variant eruit. Later ontdekte men dat je de hoek beter iets schuiner kunt maken, want wie gaat er nu wijd-arms door het leven?

Tot het einde van de 19e eeuw had mannenondergoed de vorm van een onesie. Een rompertje. Google schrijft, dat mannen hun onder-onesie in tweeën knipten om de bovenkant beter in de broek te kunnen stoppen, ter bescherming tegen de kou. Dat snap ik niet helemaal. Als je je onderpakkie uit 1 stuk doormidden knipt, piept het bovendeel toch juist sneller je broek uit? Dat is nou precies waarom ik zo dol ben op de bodysuit van SPANX. Niks geen blote rug. Alles blijft heerlijk zitten. Het zou natuurlijk ook gewoon zo kunnen zijn dat mannen, na een dag hard werken gewoon geen zin hadden het hele pakkie in de was te doen. Dus hup de schaar erin, onderbroek met rem- en andere sporen in een sopje, bovenkant gaat nog wel een paar dagen mee. Afhankelijk van het beroep en het hygiënisch besef van de man in kwestie kan het zijn dat deze theorie andersom toegepast werd. Zou kunnen toch?

In 1950 kreeg het witte T-shirt serieus sex-appeal. Dankzij Marlon Brando, die in de cultfilm ‘A streetcar named desire’ met zijn gespierde torso in een lekker strak shirtje alle dames deed zwijmelen. James Dean deed dat in 1955 nog eens dunnetjes over in de klassieker ‘Rebel without a cause’.

Het T-shirt wordt ook vaak ingezet om een boodschap over te brengen. Dat hoeven niet altijd hoogdravende boodschappen te zijn: het feit dat je ergens geweest bent is soms al genoeg om op een T-shirt te printen, maar er kan ook bewustwording mee gecreëerd worden. Het shirt dat ik draag op de foto zegt duur te zijn. Maar dat is juist niet zo (25,-) En daarmee zeg ik, dat er in mijn winkel voor iedere portemonnee iets te vinden is.
Maar George Michael’s beroemde ‘Choose Life’T-shirt was destijds een schreeuw om aandacht voor de Engelse zelfmoord- en drugsproblematiek in de tachtiger jaren. Echt een statement dus. Een recenter voorbeeld is van Dior die tijdens de Paris Fashion Week een wit T-shirt met de opdruk ‘We should all be feminists’ lieten zien. Opeens was het niet zuur of zeurderig maar juist hot en cool om feminist te zijn.

Maar nu wil jij natuurlijk weten hoe zo’n shirt te stylen. Gaan we je vertellen in de winkel. Want helaas zijn de woorden voor dit stukje op.

Het iconische T-shirt – we bedoelen de vierkante oervorm met hoge ronde hals – is weer helemaal terug! Hoe normaler hoe beter. Want no-nonsens mode is momenteel echt hip. Zou het komen door de abnormale tijd waarin we leven? Hoe dan ook, T-shirts zijn zeer gewild. Van Fos Fashion (24,95) van linnen en een beetje katoen in frisse basiskleuren. Van NIKKIE omdat ze zo fantastisch stretchen (nu met 50% korting). Van Lacoste vanwege de klassieke uitstraling en fijne pasvorm (ook met iets langere mouwtjes voor armen die dat fijner vinden). Of van Sustain, Walldog of Katherina Loretta (met een bijzondere opdruk).

Maar even terug naar dat T-shirt. Die hoofdletter T is geen Toeval: het refereert aan de vorm van het kledingstuk. De mouwen staan bijna haaks op de body, althans: zo zag de eerste-variant eruit. Later ontdekte men dat je de hoek beter iets schuiner kunt maken, want wie gaat er nu wijd-arms door het leven?

Tot het einde van de 19e eeuw had mannenondergoed de vorm van een onesie. Een rompertje. Google schrijft, dat mannen hun onder-onesie in tweeën knipten om de bovenkant beter in de broek te kunnen stoppen, ter bescherming tegen de kou. Dat snap ik niet helemaal. Als je je onderpakkie uit 1 stuk doormidden knipt, piept het bovendeel toch juist sneller je broek uit? Dat is nou precies waarom ik zo dol ben op de bodysuit van SPANX. Niks geen blote rug. Alles blijft heerlijk zitten. Het zou natuurlijk ook gewoon zo kunnen zijn dat mannen, na een dag hard werken gewoon geen zin hadden het hele pakkie in de was te doen. Dus hup de schaar erin, onderbroek met rem- en andere sporen in een sopje, bovenkant gaat nog wel een paar dagen mee. Afhankelijk van het beroep en het hygiënisch besef van de man in kwestie kan het zijn dat deze theorie andersom toegepast werd. Zou kunnen toch?

In 1950 kreeg het witte T-shirt serieus sex-appeal. Dankzij Marlon Brando, die in de cultfilm ‘A streetcar named desire’ met zijn gespierde torso in een lekker strak shirtje alle dames deed zwijmelen. James Dean deed dat in 1955 nog eens dunnetjes over in de klassieker ‘Rebel without a cause’.

Het T-shirt wordt ook vaak ingezet om een boodschap over te brengen. Dat hoeven niet altijd hoogdravende boodschappen te zijn: het feit dat je ergens geweest bent is soms al genoeg om op een T-shirt te printen, maar er kan ook bewustwording mee gecreëerd worden. Het shirt dat ik draag op de foto zegt duur te zijn. Maar dat is juist niet zo (25,-) En daarmee zeg ik, dat er in mijn winkel voor iedere portemonnee iets te vinden is.
Maar George Michael’s beroemde ‘Choose Life’T-shirt was destijds een schreeuw om aandacht voor de Engelse zelfmoord- en drugsproblematiek in de tachtiger jaren. Echt een statement dus. Een recenter voorbeeld is van Dior die tijdens de Paris Fashion Week een wit T-shirt met de opdruk ‘We should all be feminists’ lieten zien. Opeens was het niet zuur of zeurderig maar juist hot en cool om feminist te zijn.

Maar nu wil jij natuurlijk weten hoe zo’n shirt te stylen. Gaan we je vertellen in de winkel. Want helaas zijn de woorden voor dit stukje op.

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

It Rains Fashion
5.0
Based on 57 reviews
aangedreven door Facebook
Chantal Schütz
Chantal Schütz
2021-12-03T20:39:43+0000
Al een poosje volg ik “it Rains fashion” via fb. Mijn zus woont in Houten en stuurt af en toe een artikel op uit het... plaatselijke krantje, super leuk om te lezen. Vandaag was het dan zover, dat ik een kijkje ging nemen! Wat een heerlijke meiden, echt heel fijn geholpen. Prachtige collectie 😍 diverse kleuren waar ik héél blij van word 😃 Super geslaagd! Voor herhaling vatbaar 💖 Modieuze groet Chantal Schütz Shining for You ❤️lees meer
Wendy Dekker
Wendy Dekker
2021-09-29T17:02:23+0000
Via de app een vraag gesteld en kreeg snel een reactie en ik ben snel en zeer vriendelijk geholpen! Kunnen grote... bedrijven nog wat van leren.lees meer
Rianne van de Kamp
Rianne van de Kamp
2021-09-16T10:44:02+0000
Een broek besteld waar ik best haast mee had. Geappt en ik kreeg meteen antwoord! Ze zijn voor mij gaan kijken of de... broek op voorraad was en hebben het dezelfde dag verstuurd! Echt een hele goede service!lees meer
Monique van Esch
Monique van Esch
2021-05-07T21:29:02+0000
Hele fijne en goede service. Artikel was helaas niet goed (niet hun “schuld”). Het retour bedrag had ik al terug op de... dag dat ik het artikel terugstuurde. Zal hier zeker vaker gaan bestellen.lees meer
Iris Kuijer
Iris Kuijer
2020-12-29T15:24:51+0000
Lang opzoek geweest naar de Reinders ruffle pants dark blue met korting en bij jullie uiteindelijk gevonden😊
Inger van Stroe
Inger van Stroe
2020-07-20T16:42:13+0000
Super leuke winkel met heel veel leuke dingen, kom er te weinig 🤭
Bethly Smaling
Bethly Smaling
2020-06-21T19:47:32+0000
Was erg blij. Grotere maat en toch zó goed geslaagd. En keus genoeg.
Jean Grooters
Jean Grooters
2020-05-20T15:50:03+0000
Ik heb vandaag de stap gezet naar de winkel,en ben supergoed geslaagd. dankzij de hulp die geboden werd. Had dit alle... vele jaren eerder moeten doen.lees meer
Pauline Navest
Pauline Navest
2020-04-29T18:47:48+0000
Goede en persoonlijke service. Mooie kledingmerken en zeer vriendelijk personeel.
Cheyen van Slee
Cheyen van Slee
2020-03-27T11:50:33+0000
Super leuke en mooie kleding merken, erg vriendelijk, leuk winkeltje om in the shoppen..
Danielle Gerrits Vastenburg
Danielle Gerrits Vastenburg
2020-01-07T14:24:09+0000
Top bedrijf/winkel, jurkje besteld van Reinders. Deze konden ze nergens vinden en waren bang dat het gestolen was.... Alles op alles hebben ze gezet om het jurkje te vinden en jahoor ze hadden hem nog. Heb pakket binnen gekregen en voor het langen wachten een armbandje gehad van Reinders 😍 hoe lief is dat. Nogmaals bedankt voor het bloed/zweet en tranen wat het gekost heeft om het jurkje te vinden👍🏻 ga zeker vaker bestellen, jullie zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen. Top bedrijflees meer
Marian Smits
Marian Smits
2019-12-31T13:48:16+0000
Geweldige service en prachtige collectie.
Marielle van der Voort
Marielle van der Voort
2019-12-11T19:24:14+0000
Wat een fijne winkel met lieve dames die alles doen om je te helpen. Omdat mijn rok niet op tijd zou zijn voor mijn... etentje krijg ik een andere rok die ik mag dragen en dan terug sturen.Wat een service is dat zeg!! Echt top,kan niet anders zeggen. Ik ga hier zeker meer kopen. Prachtig kleding en mooie kwaliteit. Lieve groetjes Mariëlle van der Voortlees meer
Liane Erckens
Liane Erckens
2019-11-24T20:09:02+0000
Mooie kleding. Je wordt fijn geholpen wat ik zelf erg belangrijk vind!
Jacqulien van Vulpen
Jacqulien van Vulpen
2019-11-03T05:56:48+0000
als ik begin met wat geen hoogtepunt is gaat het sneller. het begint bij binnenkomst, de begroeting super. het advies,... meedenken, eerlijkheid, kwaliteit, het is perfect. ik ben nog nooit de winkel uitgelopen met lege handen.lees meer
Nance Salesonly
Nance Salesonly
2019-08-06T19:22:45+0000
Altijd de laatste modetrends, oprecht modeadvies voor elke maat. ❤️
Marjolein van Herwijnen
Marjolein van Herwijnen
2019-07-07T11:11:03+0000
Mooie collectie goede kwaliteit. voor iedereen wat. dames heren en zelfs voor baby's. Goede service helemaal blij.
Noben Sandra
Noben Sandra
2019-04-11T13:25:46+0000
Heb online een ER Blazer gekocht ....zit perfect 👌🏻 goede communicatie via mail😌😉 Groeten uit Belgie ...Sandra
Mirella Rietveld
Mirella Rietveld
2019-04-11T04:56:40+0000
Fijne persoonlijke service en advies,ondanks je online besteld, bedankt!!
Kimberley Burcke
Kimberley Burcke
2019-04-10T10:44:32+0000
Op de website had ik een jasje besteld die stuk was gegaan. ‘s Morgens gemaild en binnen 10 minuten al reactie(nog voor... openingstijd!). Ik ben super goed geholpen en erg blij met de oplossing. Fijne en snelle communicatie!lees meer
Barend Poeser
Barend Poeser
2019-04-07T20:39:31+0000
Mooie kleding voor jonge en oude mannen
Tonny Oosterman
Tonny Oosterman
2019-04-07T17:38:24+0000
winkel in houten en de web-site
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Jacqueline Sack-Linschoten
Jacqueline Sack-Linschoten
2019-01-10T15:59:18+0000
super leuke kleding en leuke merken en je wordt super geholpen door Gabi 👌👍

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact