Wortelbroek

Ik schat haar een jaar of zestig. Een leuk geklede en goed gekapte dame die onze winkel binnenstapt op zoek naar een broek. Wat voor een model heeft u in gedachten vraag ik haar. Heeft u ook een wortelbroek is haar antwoord. Ik moet even nadenken. Een wortelbroek, hoe zat dat ook alweer. U weet wel vult ze aan. Wijder van boven en dan strakker aan de onderkant. Er begint me iets te dagen. De wortelbroek uit de jaren 80 deed niet heel veel goed voor je figuur. Angstig bedenk ik dat dat een trend is die toch echt niet terug moet komen. Je moest je liggend op de grond of op je bed in de wortelbroek wurmen want stretch bestond nog niet. Ermee in bad zodat hij naar je lijf ging staan. Een blauwe winterpeen. Geen prettig vooruitzicht.

Twintig jaar later was de wortelbroek er in een lage variant.
Hardrockers droegen ze laag op de heupen en zo mega strak, dat je het hele zaakje zag zitten. Iedereen, maar dan ook bijna iedereen had een vetrol met zo’n lage skinny broek. Ook al was je niet dik. En iedereen droeg een string die bij de minste beweging in beeld kwam aan de achterzijde.

De wortelbroek van nu is een skinny jeans. Hij hangt niet meer halverwege je bil en de gulp is naar een normale plaats verschoven. Wel zo praktisch! Daarbij is de broek tegenwoordig gemaakt van heerlijk stretchmateriaal. Met de evolutie van de wortelbroek is ook mijn mening bijgesteld. Zoals mijn mening met de jaren op heel veel terreinen voortdurend wordt bijgesteld, maar dat terzijde.

Laarzen eronder of een mooie pump. Hij verandert misschien een beetje, maar hij is eigenlijk behoorlijk tijdloos. De skinny jeans gaat de komende twintig jaar nog wel blijven. En de vraag of ik er dan nog in loop, want bijna 75 over twintig jaar, heeft deze dame inmiddels al voor me beantwoord. Ze bleek de 80 jaar (!!) al gepasseerd en de broek die ik voor haar ingepakt heb stond prachtig. Dus ja! De skinny jeans is voor alle leeftijden.
Op de foto draag ik een skinny jeans van Red Button (59,95) en een blouse met ruches van Given (45,-). Deze broek hebben we in verschillende kleuren. De broeken zijn ook geschikt voor lange dames. Ik moest deze een flink stuk naar binnen slaan. We krijgen voor de kleinere dames een lengtemaat 30 binnen, maar die was er op het moment dat ik deze foto moest inleveren nog niet. Liever een rechte pijp, een boot cut of een echte flare? Die hebben we natuurlijk ook voor je. Maat 34 tot en met 48.

Geïnspireerd? Je vindt It Rains Fashion op het Oude Dorp van Houten naast Tapperij De Zwijger.

Ik schat haar een jaar of zestig. Een leuk geklede en goed gekapte dame die onze winkel binnenstapt op zoek naar een broek. Wat voor een model heeft u in gedachten vraag ik haar. Heeft u ook een wortelbroek is haar antwoord. Ik moet even nadenken. Een wortelbroek, hoe zat dat ook alweer. U weet wel vult ze aan. Wijder van boven en dan strakker aan de onderkant. Er begint me iets te dagen. De wortelbroek uit de jaren 80 deed niet heel veel goed voor je figuur. Angstig bedenk ik dat dat een trend is die toch echt niet terug moet komen. Je moest je liggend op de grond of op je bed in de wortelbroek wurmen want stretch bestond nog niet. Ermee in bad zodat hij naar je lijf ging staan. Een blauwe winterpeen. Geen prettig vooruitzicht.

Twintig jaar later was de wortelbroek er in een lage variant.
Hardrockers droegen ze laag op de heupen en zo mega strak, dat je het hele zaakje zag zitten. Iedereen, maar dan ook bijna iedereen had een vetrol met zo’n lage skinny broek. Ook al was je niet dik. En iedereen droeg een string die bij de minste beweging in beeld kwam aan de achterzijde.

De wortelbroek van nu is een skinny jeans. Hij hangt niet meer halverwege je bil en de gulp is naar een normale plaats verschoven. Wel zo praktisch! Daarbij is de broek tegenwoordig gemaakt van heerlijk stretchmateriaal. Met de evolutie van de wortelbroek is ook mijn mening bijgesteld. Zoals mijn mening met de jaren op heel veel terreinen voortdurend wordt bijgesteld, maar dat terzijde.

Laarzen eronder of een mooie pump. Hij verandert misschien een beetje, maar hij is eigenlijk behoorlijk tijdloos. De skinny jeans gaat de komende twintig jaar nog wel blijven. En de vraag of ik er dan nog in loop, want bijna 75 over twintig jaar, heeft deze dame inmiddels al voor me beantwoord. Ze bleek de 80 jaar (!!) al gepasseerd en de broek die ik voor haar ingepakt heb stond prachtig. Dus ja! De skinny jeans is voor alle leeftijden.
Op de foto draag ik een skinny jeans van Red Button (59,95) en een blouse met ruches van Given (45,-). Deze broek hebben we in verschillende kleuren. De broeken zijn ook geschikt voor lange dames. Ik moest deze een flink stuk naar binnen slaan. We krijgen voor de kleinere dames een lengtemaat 30 binnen, maar die was er op het moment dat ik deze foto moest inleveren nog niet. Liever een rechte pijp, een boot cut of een echte flare? Die hebben we natuurlijk ook voor je. Maat 34 tot en met 48.

Geïnspireerd? Je vindt It Rains Fashion op het Oude Dorp van Houten naast Tapperij De Zwijger.

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact