De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen

Het begint te miezeren en ik snel naar buiten om de truitjes die buiten hangen veilig te stellen. Aan de overkant van de straat staat een dame die roept: u bent de eigenaresse toch?

Ik knik waarna ze zegt: ik kom zo terug. O jee denk ik. Is er iets verkeerd gegaan? Verkeerde broek? Trui gekrompen? Even later komt de dame binnen met in haar handen een schattig kerststukje. Ik lees u stukjes in Het Groentje iedere week zegt ze. En ik geniet er zo van. Blijft u alstublieft schrijven. Ik voel tranen achter mijn ogen branden. Zacht ei als ik ben, kan ik slecht met een compliment omgaan. En helemaal als het zo oprecht is. We raken in gesprek, maar ze heeft haast. Haar man zit in de auto te wachten. Een broek kopen doet ze in Oostenrijk want daar heeft ze zo haar vaste adressen. Een goede rechte pijp heeft ze nodig. Natuurlijk hebben we die, maar passen in de winkel vindt ze, omdat ze slecht ter been is, niet zo prettig. Ik beloof haar dat ze de volgende keer een tasje mee krijgt om thuis te passen. De Pas Tas van Sas, ontstaan in Corona, is nog steeds voor vele een uitkomst.

 

Ze is een hele verschijning. Vaak in beige, offwhite en zandtinten gekleed. En dat valt me op want daar houd ik zelf ook erg van. Een ondernemersfamilie. Maar dan in een sector die niet door de coronamaatregelen getroffen wordt. Een familie die met lede ogen aanziet, dat andere ondernemers aan het vechten zijn om overeind te blijven. Een kaart met een fors bedrag vond ik in mijn brievenbus tijdens de allereerste lockdown. En de tweede keer gewoon weer. Zonder voorwaarden. Gewoon uit medeleven en goedheid. Liever niet over me schrijven zegt ze als ik haar er de afgelopen zaterdag in aan herinner, dat ze nog wel wat tegoed heeft. Gelukkig hangt er iets dat haar past als een handschoen. Nee ik noem haar naam niet. Maar ik geef wel een aanwijzing. Ik denk dat vele van jullie dan toch wel weten wie mijn weldoenster is. Je haalt er de allerbeste filet American in Houten.

 

Hebben jullie misschien nog mensen nodig? Met zachte stem vraagt ze dit aan mijn zoon die achter de balie staat. Wil je een glaasje water vraagt hij? Ze oogt zenuwachtig. Inmiddels zijn we twee jaar verder. En weet ze beter dan ik zelf waar alles in onze winkel te vinden is. Ik heb een verrassing voor je zegt ze als ik binnenkom. Een prachtige bos bloemen, gewoon precies wat ik mooi vind, en een dikke vette chocoladereep drukt ze in mijn handen. Waarom vraag ik? Gewoon zomaar zegt ze. Mijn 18-jarige zaterdag hulp. Ik gun iedere winkel een Elisa. Maar deze blijft bij mij.

 

Hij rijdt met zijn aanhanger aan de rechterkant van de Loerikseweg richting het dorp. Ik loop links. Hij steekt over en spreekt me aan. Zijn auto vol met kerstgeschenken. Die is hij aan het bezorgen vandaag bij zijn klanten. Hij heeft twee rechterhanden waarmee hij huizen, tuinen en keukens in Houten onderhanden neemt. Ik wil je graag persoonlijk even zeggen, dat ik het knap vind hoe je het doet zegt hij. Steeds nieuwe ideeën, blijven doorzetten in deze moeilijke tijden. Ik krijg het warm en het is geen opvlieger. Weer een compliment. Zit ik in een aflevering van Bananasplit? Weet iedereen dat ik dit heel lastig vind? Peinzend loop ik verder, maar wel met verlichte tred en goede moed.

 

Complimenten. Of je ze nu geeft of krijgt. Ze doen je eenvoudigweg goed. Een welgemeende knuffel, een warme douche of zeg maar een schouderklopje in de vorm van woorden. Oprecht, persoonlijk en gemeend. Je hoort vaak mensen mopperen. De wereld is aan het verharden, mensen hebben minder voor elkaar over…. Nou het tegendeel is waar. De meeste mensen deugen. Dat ervaar ik iedere dag op ons dorp.

 

En ja hoe maak je nou de link met kleding vraagt u zich misschien af. Nou hier komt het: In een outfit van It Rains Fashion wordt u natuurlijk overladen met complimenten, Dat beloof ik! We hebben nieuwe truien, tops en broeken binnen. Mutsen, sjaals en leuke petten. Kom langs in de winkel en trakteer uzelf of iemand waar u dol op bent op een mooi cadeau. Als we lief voor onszelf en voor elkaar blijven komt alles goed. Op de foto draag ik een leuke alpinopet (12,50). En de heerlijke chocolademelk met slagroom is van onze buren Tapperij De Zwijger.

De meeste mensen deugen

Het begint te miezeren en ik snel naar buiten om de truitjes die buiten hangen veilig te stellen. Aan de overkant van de straat staat een dame die roept: u bent de eigenaresse toch?

Ik knik waarna ze zegt: ik kom zo terug. O jee denk ik. Is er iets verkeerd gegaan? Verkeerde broek? Trui gekrompen? Even later komt de dame binnen met in haar handen een schattig kerststukje. Ik lees u stukjes in Het Groentje iedere week zegt ze. En ik geniet er zo van. Blijft u alstublieft schrijven. Ik voel tranen achter mijn ogen branden. Zacht ei als ik ben, kan ik slecht met een compliment omgaan. En helemaal als het zo oprecht is. We raken in gesprek, maar ze heeft haast. Haar man zit in de auto te wachten. Een broek kopen doet ze in Oostenrijk want daar heeft ze zo haar vaste adressen. Een goede rechte pijp heeft ze nodig. Natuurlijk hebben we die, maar passen in de winkel vindt ze, omdat ze slecht ter been is, niet zo prettig. Ik beloof haar dat ze de volgende keer een tasje mee krijgt om thuis te passen. De Pas Tas van Sas, ontstaan in Corona, is nog steeds voor vele een uitkomst.

 

Ze is een hele verschijning. Vaak in beige, offwhite en zandtinten gekleed. En dat valt me op want daar houd ik zelf ook erg van. Een ondernemersfamilie. Maar dan in een sector die niet door de coronamaatregelen getroffen wordt. Een familie die met lede ogen aanziet, dat andere ondernemers aan het vechten zijn om overeind te blijven. Een kaart met een fors bedrag vond ik in mijn brievenbus tijdens de allereerste lockdown. En de tweede keer gewoon weer. Zonder voorwaarden. Gewoon uit medeleven en goedheid. Liever niet over me schrijven zegt ze als ik haar er de afgelopen zaterdag in aan herinner, dat ze nog wel wat tegoed heeft. Gelukkig hangt er iets dat haar past als een handschoen. Nee ik noem haar naam niet. Maar ik geef wel een aanwijzing. Ik denk dat vele van jullie dan toch wel weten wie mijn weldoenster is. Je haalt er de allerbeste filet American in Houten.

 

Hebben jullie misschien nog mensen nodig? Met zachte stem vraagt ze dit aan mijn zoon die achter de balie staat. Wil je een glaasje water vraagt hij? Ze oogt zenuwachtig. Inmiddels zijn we twee jaar verder. En weet ze beter dan ik zelf waar alles in onze winkel te vinden is. Ik heb een verrassing voor je zegt ze als ik binnenkom. Een prachtige bos bloemen, gewoon precies wat ik mooi vind, en een dikke vette chocoladereep drukt ze in mijn handen. Waarom vraag ik? Gewoon zomaar zegt ze. Mijn 18-jarige zaterdag hulp. Ik gun iedere winkel een Elisa. Maar deze blijft bij mij.

 

Hij rijdt met zijn aanhanger aan de rechterkant van de Loerikseweg richting het dorp. Ik loop links. Hij steekt over en spreekt me aan. Zijn auto vol met kerstgeschenken. Die is hij aan het bezorgen vandaag bij zijn klanten. Hij heeft twee rechterhanden waarmee hij huizen, tuinen en keukens in Houten onderhanden neemt. Ik wil je graag persoonlijk even zeggen, dat ik het knap vind hoe je het doet zegt hij. Steeds nieuwe ideeën, blijven doorzetten in deze moeilijke tijden. Ik krijg het warm en het is geen opvlieger. Weer een compliment. Zit ik in een aflevering van Bananasplit? Weet iedereen dat ik dit heel lastig vind? Peinzend loop ik verder, maar wel met verlichte tred en goede moed.

 

Complimenten. Of je ze nu geeft of krijgt. Ze doen je eenvoudigweg goed. Een welgemeende knuffel, een warme douche of zeg maar een schouderklopje in de vorm van woorden. Oprecht, persoonlijk en gemeend. Je hoort vaak mensen mopperen. De wereld is aan het verharden, mensen hebben minder voor elkaar over…. Nou het tegendeel is waar. De meeste mensen deugen. Dat ervaar ik iedere dag op ons dorp.

 

En ja hoe maak je nou de link met kleding vraagt u zich misschien af. Nou hier komt het: In een outfit van It Rains Fashion wordt u natuurlijk overladen met complimenten, Dat beloof ik! We hebben nieuwe truien, tops en broeken binnen. Mutsen, sjaals en leuke petten. Kom langs in de winkel en trakteer uzelf of iemand waar u dol op bent op een mooi cadeau. Als we lief voor onszelf en voor elkaar blijven komt alles goed. Op de foto draag ik een leuke alpinopet (12,50). En de heerlijke chocolademelk met slagroom is van onze buren Tapperij De Zwijger.

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

It Rains Fashion
5.0
Based on 57 reviews
aangedreven door Facebook
Chantal Schütz
Chantal Schütz
2021-12-03T20:39:43+0000
Al een poosje volg ik “it Rains fashion” via fb. Mijn zus woont in Houten en stuurt af en toe een artikel op uit het... plaatselijke krantje, super leuk om te lezen. Vandaag was het dan zover, dat ik een kijkje ging nemen! Wat een heerlijke meiden, echt heel fijn geholpen. Prachtige collectie 😍 diverse kleuren waar ik héél blij van word 😃 Super geslaagd! Voor herhaling vatbaar 💖 Modieuze groet Chantal Schütz Shining for You ❤️lees meer
Wendy Dekker
Wendy Dekker
2021-09-29T17:02:23+0000
Via de app een vraag gesteld en kreeg snel een reactie en ik ben snel en zeer vriendelijk geholpen! Kunnen grote... bedrijven nog wat van leren.lees meer
Rianne van de Kamp
Rianne van de Kamp
2021-09-16T10:44:02+0000
Een broek besteld waar ik best haast mee had. Geappt en ik kreeg meteen antwoord! Ze zijn voor mij gaan kijken of de... broek op voorraad was en hebben het dezelfde dag verstuurd! Echt een hele goede service!lees meer
Monique van Esch
Monique van Esch
2021-05-07T21:29:02+0000
Hele fijne en goede service. Artikel was helaas niet goed (niet hun “schuld”). Het retour bedrag had ik al terug op de... dag dat ik het artikel terugstuurde. Zal hier zeker vaker gaan bestellen.lees meer
Iris Kuijer
Iris Kuijer
2020-12-29T15:24:51+0000
Lang opzoek geweest naar de Reinders ruffle pants dark blue met korting en bij jullie uiteindelijk gevonden😊
Inger van Stroe
Inger van Stroe
2020-07-20T16:42:13+0000
Super leuke winkel met heel veel leuke dingen, kom er te weinig 🤭
Bethly Smaling
Bethly Smaling
2020-06-21T19:47:32+0000
Was erg blij. Grotere maat en toch zó goed geslaagd. En keus genoeg.
Jean Grooters
Jean Grooters
2020-05-20T15:50:03+0000
Ik heb vandaag de stap gezet naar de winkel,en ben supergoed geslaagd. dankzij de hulp die geboden werd. Had dit alle... vele jaren eerder moeten doen.lees meer
Pauline Navest
Pauline Navest
2020-04-29T18:47:48+0000
Goede en persoonlijke service. Mooie kledingmerken en zeer vriendelijk personeel.
Cheyen van Slee
Cheyen van Slee
2020-03-27T11:50:33+0000
Super leuke en mooie kleding merken, erg vriendelijk, leuk winkeltje om in the shoppen..
Danielle Gerrits Vastenburg
Danielle Gerrits Vastenburg
2020-01-07T14:24:09+0000
Top bedrijf/winkel, jurkje besteld van Reinders. Deze konden ze nergens vinden en waren bang dat het gestolen was.... Alles op alles hebben ze gezet om het jurkje te vinden en jahoor ze hadden hem nog. Heb pakket binnen gekregen en voor het langen wachten een armbandje gehad van Reinders 😍 hoe lief is dat. Nogmaals bedankt voor het bloed/zweet en tranen wat het gekost heeft om het jurkje te vinden👍🏻 ga zeker vaker bestellen, jullie zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen. Top bedrijflees meer
Marian Smits
Marian Smits
2019-12-31T13:48:16+0000
Geweldige service en prachtige collectie.
Marielle van der Voort
Marielle van der Voort
2019-12-11T19:24:14+0000
Wat een fijne winkel met lieve dames die alles doen om je te helpen. Omdat mijn rok niet op tijd zou zijn voor mijn... etentje krijg ik een andere rok die ik mag dragen en dan terug sturen.Wat een service is dat zeg!! Echt top,kan niet anders zeggen. Ik ga hier zeker meer kopen. Prachtig kleding en mooie kwaliteit. Lieve groetjes Mariëlle van der Voortlees meer
Liane Erckens
Liane Erckens
2019-11-24T20:09:02+0000
Mooie kleding. Je wordt fijn geholpen wat ik zelf erg belangrijk vind!
Jacqulien van Vulpen
Jacqulien van Vulpen
2019-11-03T05:56:48+0000
als ik begin met wat geen hoogtepunt is gaat het sneller. het begint bij binnenkomst, de begroeting super. het advies,... meedenken, eerlijkheid, kwaliteit, het is perfect. ik ben nog nooit de winkel uitgelopen met lege handen.lees meer
Nance Salesonly
Nance Salesonly
2019-08-06T19:22:45+0000
Altijd de laatste modetrends, oprecht modeadvies voor elke maat. ❤️
Marjolein van Herwijnen
Marjolein van Herwijnen
2019-07-07T11:11:03+0000
Mooie collectie goede kwaliteit. voor iedereen wat. dames heren en zelfs voor baby's. Goede service helemaal blij.
Noben Sandra
Noben Sandra
2019-04-11T13:25:46+0000
Heb online een ER Blazer gekocht ....zit perfect 👌🏻 goede communicatie via mail😌😉 Groeten uit Belgie ...Sandra
Mirella Rietveld
Mirella Rietveld
2019-04-11T04:56:40+0000
Fijne persoonlijke service en advies,ondanks je online besteld, bedankt!!
Kimberley Burcke
Kimberley Burcke
2019-04-10T10:44:32+0000
Op de website had ik een jasje besteld die stuk was gegaan. ‘s Morgens gemaild en binnen 10 minuten al reactie(nog voor... openingstijd!). Ik ben super goed geholpen en erg blij met de oplossing. Fijne en snelle communicatie!lees meer
Barend Poeser
Barend Poeser
2019-04-07T20:39:31+0000
Mooie kleding voor jonge en oude mannen
Tonny Oosterman
Tonny Oosterman
2019-04-07T17:38:24+0000
winkel in houten en de web-site
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Esther Van Loon van Geloof
Esther Van Loon van Geloof
2019-02-18T18:42:03+0000
Super aardig ook als je nog nooit in de winkel bent geweest en alleen maar online of via de leuke filmpjes koopt!
Jacqueline Sack-Linschoten
Jacqueline Sack-Linschoten
2019-01-10T15:59:18+0000
super leuke kleding en leuke merken en je wordt super geholpen door Gabi 👌👍

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact