Vinders in je buik!

Als je ziet hoe weinig ik eet en hoeveel ik sport, geloof je niet waarom ik nog zo’n buik heb. Die Michelinband gaat er maar niet af. Wat ik ook doe.’ Hoe vaak ik dát niet hoor in onze winkel. Ook afgelopen week was het dagelijks raak. De buik blijft een belangrijk onderwerp van gesprek in een damesmodezaak.

 

En ik maak me er zelf ook schuldig aan. Want ook mijn buik groeit aardig dankzij de overgang. Dus ik zucht lekker mee.

Het is niet eens dat ik het vervelend vind, dat mijn figuur aan het veranderen is. Dat hoort er gewoon bij en ik ben allang blij als ik gezond mag blijven, maar zo’n menopauze-vetrol voelt ook gewoon niet erg fijn.

Misschien is elke dag twee uur in de sportschool en een leven zonder koolhydraten een oplossing, maar dat vind ik niet realistisch. En ook gewoon niet leuk. Wel realistisch is de tip van mijn collega om door de week goed op te letten. Geen koek of tussendoortjes en dan in het weekend lekker te genieten. En acceptatie natuurlijk. Want je kunt je lijf niet meer vergelijken met het lijf dat je op je 25e had.

Nou dat heb ik mooi opgeschreven. En nu nog de praktijk. Want voor een heleboel vrouwen is opletten door de week niet de oplossing. Zij hebben allang geaccepteerd dat het is zoals het is. Een leven met een boller buikje. Chapeau! Want je lieve buik heeft last van al die haatgedachten. Buikpijn is het resultaat.

Je buik vertelt je al je hele leven van alles. Bijvoorbeeld wanneer je verliefd bent. Die vlinders in je buik! Heerlijk en irritant, maar wel gelijk overduidelijk wat er met je aan de hand is. Een slim samenspel tussen brein en buik. Vertrouwen op je onderbuikgevoel. Ik ben van mening dat als we dat allemaal vaker zouden doen de wereld er een stuk beter uit zou zien. Justin Sonnenburg en Erica Sonnenburg schrijven in hun boek The Good Gut dat de connectie tussen buik en brein niet alleen een metafoor is. Ons brein en ons onderbuikgevoel (gut feeling in het Engels) zijn met elkaar verbonden door een netwerk van neuronen, chemische stofjes en hormonen. Die geven constante feedback aan je brein, zeggen zei dan.

Die knoop in je maag die je voelt als je naar de afschriften van je creditcard kijkt, is nog zo’n een voorbeeld van hoe die brein-onderbuikconnectie werkt. Buik en brein werken dus samen. Een verdrietig brein is een verdrietige buik en dat willen we niet. Dus het wordt tijd om lief over onze buiken te praten. Ook over de bollere exemplaren.

 

Maar dan toch even terug weer naar de praktijk. Want een bollere buik gaat vaak samen met slanke benen. En bij het kopen van een broek is dat dus gewoon superlastig, omdat je voor je buik een grotere maat nodig hebt dan voor je benen. Resultaat: een broek die prettig om je buik zit, maar veel te veel stof aan de voor en achterkant van de bovenbenen. De oplossing is een broek met smalle pijpen en veel stretch. Die hebben wij van het merk Up! En dat merk heeft ook nog eens buikversteviging. Om je buik een beetje te ondersteunen. Hoe leuk is dat? Zo komt het zeker goed tussen je buik en jou.

 

En dan is daar natuurlijk ook nog een jurk. Buiken zijn dol op jurken. Op de eerste foto draag ik een korte jurk. Voor als je je benen nog goed wilt laten zien. Met Riem, maar dit exemplaar gaat ook heel goed zonder riem. Een losse A-lijn voor een vrije buik. Op de tweede foto draag ik een lange jurk van Vegan leather. Met een elastische taille. Je zou denken niet voor de bollere buik, maar juist omdat de taille hoog zit lukt het bij deze vaak wel. Op de derde foto draag ik een jurk met subtiele schoudervulling voor een mooi silhouet. Een uitgekiende pasvorm waarbij de strik optisch taille geeft en je buik slanker doet lijken maakt deze jurk heel geschikt voor dames met een maatje meer. Van dit merk hebben we jurken tot en met maat 50.

 

Enne, voor die trouwerij of dat speciale feest je buik een keer extra inpakken? Ons ondergoed van Spanx kan dat als geen ander!

 

Waar schrijf je deze week over? Mijn lief buigt over mijn laptop heen.

Over buiken. Hij fronst en ik weet dat hij het een stom onderwerp vindt en vul daarom snel aan. Vlinders in mijn buik. Aha, iedere ochtend als je mij ziet zeker roept hij. Ja schat zeg ik. Ruimte genoeg in deze buik tegenwoordig!

 

 

Sasja (54) heeft een kledingzaak op het Oude Dorp van houten en schrijft op deze pagina over haar belevenissen in de winkel en soms erbuiten.

 

 

Als je ziet hoe weinig ik eet en hoeveel ik sport, geloof je niet waarom ik nog zo’n buik heb. Die Michelinband gaat er maar niet af. Wat ik ook doe.’ Hoe vaak ik dát niet hoor in onze winkel. Ook afgelopen week was het dagelijks raak. De buik blijft een belangrijk onderwerp van gesprek in een damesmodezaak.

 

En ik maak me er zelf ook schuldig aan. Want ook mijn buik groeit aardig dankzij de overgang. Dus ik zucht lekker mee.

Het is niet eens dat ik het vervelend vind, dat mijn figuur aan het veranderen is. Dat hoort er gewoon bij en ik ben allang blij als ik gezond mag blijven, maar zo’n menopauze-vetrol voelt ook gewoon niet erg fijn.

Misschien is elke dag twee uur in de sportschool en een leven zonder koolhydraten een oplossing, maar dat vind ik niet realistisch. En ook gewoon niet leuk. Wel realistisch is de tip van mijn collega om door de week goed op te letten. Geen koek of tussendoortjes en dan in het weekend lekker te genieten. En acceptatie natuurlijk. Want je kunt je lijf niet meer vergelijken met het lijf dat je op je 25e had.

Nou dat heb ik mooi opgeschreven. En nu nog de praktijk. Want voor een heleboel vrouwen is opletten door de week niet de oplossing. Zij hebben allang geaccepteerd dat het is zoals het is. Een leven met een boller buikje. Chapeau! Want je lieve buik heeft last van al die haatgedachten. Buikpijn is het resultaat.

Je buik vertelt je al je hele leven van alles. Bijvoorbeeld wanneer je verliefd bent. Die vlinders in je buik! Heerlijk en irritant, maar wel gelijk overduidelijk wat er met je aan de hand is. Een slim samenspel tussen brein en buik. Vertrouwen op je onderbuikgevoel. Ik ben van mening dat als we dat allemaal vaker zouden doen de wereld er een stuk beter uit zou zien. Justin Sonnenburg en Erica Sonnenburg schrijven in hun boek The Good Gut dat de connectie tussen buik en brein niet alleen een metafoor is. Ons brein en ons onderbuikgevoel (gut feeling in het Engels) zijn met elkaar verbonden door een netwerk van neuronen, chemische stofjes en hormonen. Die geven constante feedback aan je brein, zeggen zei dan.

Die knoop in je maag die je voelt als je naar de afschriften van je creditcard kijkt, is nog zo’n een voorbeeld van hoe die brein-onderbuikconnectie werkt. Buik en brein werken dus samen. Een verdrietig brein is een verdrietige buik en dat willen we niet. Dus het wordt tijd om lief over onze buiken te praten. Ook over de bollere exemplaren.

 

Maar dan toch even terug weer naar de praktijk. Want een bollere buik gaat vaak samen met slanke benen. En bij het kopen van een broek is dat dus gewoon superlastig, omdat je voor je buik een grotere maat nodig hebt dan voor je benen. Resultaat: een broek die prettig om je buik zit, maar veel te veel stof aan de voor en achterkant van de bovenbenen. De oplossing is een broek met smalle pijpen en veel stretch. Die hebben wij van het merk Up! En dat merk heeft ook nog eens buikversteviging. Om je buik een beetje te ondersteunen. Hoe leuk is dat? Zo komt het zeker goed tussen je buik en jou.

 

En dan is daar natuurlijk ook nog een jurk. Buiken zijn dol op jurken. Op de eerste foto draag ik een korte jurk. Voor als je je benen nog goed wilt laten zien. Met Riem, maar dit exemplaar gaat ook heel goed zonder riem. Een losse A-lijn voor een vrije buik. Op de tweede foto draag ik een lange jurk van Vegan leather. Met een elastische taille. Je zou denken niet voor de bollere buik, maar juist omdat de taille hoog zit lukt het bij deze vaak wel. Op de derde foto draag ik een jurk met subtiele schoudervulling voor een mooi silhouet. Een uitgekiende pasvorm waarbij de strik optisch taille geeft en je buik slanker doet lijken maakt deze jurk heel geschikt voor dames met een maatje meer. Van dit merk hebben we jurken tot en met maat 50.

 

Enne, voor die trouwerij of dat speciale feest je buik een keer extra inpakken? Ons ondergoed van Spanx kan dat als geen ander!

 

Waar schrijf je deze week over? Mijn lief buigt over mijn laptop heen.

Over buiken. Hij fronst en ik weet dat hij het een stom onderwerp vindt en vul daarom snel aan. Vlinders in mijn buik. Aha, iedere ochtend als je mij ziet zeker roept hij. Ja schat zeg ik. Ruimte genoeg in deze buik tegenwoordig!

 

 

Sasja (54) heeft een kledingzaak op het Oude Dorp van houten en schrijft op deze pagina over haar belevenissen in de winkel en soms erbuiten.

 

 

Contact

It Rains Fashion
Loerikseweg 2
3991 AD Houten
Tel. 030 – 290 10 80
Mail. info@itrainsfashion.nl
KvK. 55045642

 

Facebook
Instragram

Lokaal bezorgd: vandaag besteld = vanavond in huis in Houten, Odijk, Werkhoven, Bunnik, Schalkwijk en Nieuwegein.

Openingstijden

MAANDAG 12.00 - 17.30
DINSDAG 10.00 - 18.00
WOENSDAG 10.00 - 18.00
DONDERDAG 10.00 - 18.00
VRIJDAG 10.00 - 18.00
ZATERDAG 10.00 - 18.00
ZONDAG gesloten

Winkelen op afspraak

Op maandag bent u welkom om te winkelen op afspraak. Voor een speciale gelegenheid of omdat u liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 030-2901080 of een mail te sturen naar Sasja@itrainsfashion.nl.

(c) 2023 It Rains Fashion | Over ons | Contact